Malaezu.ro

#VinoLaVot! Eu voi continua să cred în România lucrului bine făcut

Povesteam într-un articol anterior despre România lucrului bine făcut şi despre ce înseamnă ea în viziunea omului care a gândit-o. Într-un context în care mă aflam în faţa primelor mele alegeri prezidenţiale şi în care eram indignat de mai toate variantele ce mi se puneau în faţă s-a dovedit a fi extrem de important să pot cunoaşte un om pe care să mi-l doresc mai apoi preşedinte. Mentalitatea mea liberală nu reprezintă un secret pentru nimeni, la fel şi convingerea mea că Klaus Iohannis a fost singurul dintre cei 14 candidaţi, şi este în continuare singurul dintre cei doi finalişti care merită să fie primul om în stat.

Am fost la vot şi l-am votat negreşit; eu şi încă alte câteva milioane de oameni. La ora la care scriu articolul ăsta rezultatele finale ale primului tur nu au fost făcute publice încă. Am să-l votez, evident, şi în turul doi şi cred cu tărie că poate deveni preşedinte. Nu mă refer la un triumf în faţa lui Victor Ponta la fel cum nici duminică seară nu a câştigat în faţa celor 12 contracandidaţi pe care i-a surclasat. Singura victorie ar fi a românilor. Vreau să vă împărtăşesc doar câteva cuvinte despre felul în care am privit eu seara de 2 noiembrie şi despre cum privesc către următoarele două săptămâni.

Regret o divizare a dreptei politice din care românii au avut de ales între nu mai puţin de patru candidaţi. Sper însă că acum, când din cei patru a mai rămas doar unul în picioare, mentalităţile liberale din România să ofere un vot corect. Am încredere în faptul că electoratul Monicăi Macovei, pe care eu îl apreciez, se va menţine în sfera convingerilor liberale; am încredere în faptul că, dincolo de aberaţile cu tentă socialistă de pe Antena 3, electoratul Elenei Udrea se va menţine în sfera convingerilor liberale; am încredere că indiferent de promisiunile şi jocurile pe care un socialist le-ar face cu un liberal în defavoarea poporului lor, electoratul lui Călin Popescu Tăriceanu se va menţine în sfera convingerilor liberale.

Îmi doresc pentru turul doi ca mediul online, social media să însemne ceva concret pe buletinele de vot, nu doar statusuri, like-uri şi comentarii de susţinere pe reţelele sociale. Ştiu că există aici extrem de mulţi oameni care cred, la fel ca şi mine, într-o Românie normală. Nu ştiu care dintre ei şi câţi dintre ei au votat în primul tur, însă îmi doresc ca ei să iasă la vot şi în turul al doilea, sau măcar în turul al doilea, după caz. Cu riscul de a deranja vă spun că eu chiar cred că de această dată, după multe încercări, avem în faţa noastră un om simplu şi demn. Nu mai avem de ales între Iliescu, Vadim, Geoană sau Băsescu. Avem de făcut o alegere spun eu evidentă.

Sunt student şi trebuie să spun că îmi pare rău pentru toţi studenţii, atât din Regie cât şi din restul ţării, care nu au reuşit să voteze ieri ori care au stat şi mai bine de trei ore la coadă pentru a-şi exercita acest drept. Îmi pare rău, măcar atât, şi pentru toţi acei români din străinătate cărora aproape că li s-a interzis să voteze cu o indiferenţă aş spune chiar batjocoritoare. Consider că acest prim tur al prezidenţialelor din 2014 a fost organizat de o manieră deficitară şi că, prin modul în care a fost el gestionat, s-a încălcat ideea şi spiritul democratic.

Sunt indignat şi de modul în care anumite televiziuni privesc această bătălie din turul al doilea, aruncându-i în cârcă lui Klaus Iohannis pagubele regimului băsist. Liderul PNL şi-a început discursul de duminică seară cu următoarea afirmaţie: Sunt singurul candidat rămas în competiție care este dispus să garanteze independența justiției și statul de drept. Le-aş recomanda celor care cred că Iohannis îl va menţine la putere pe Traian Băsescu să se gândească dacă nu cumva, tot pe acelaşi principiu, Ponta nu-l va aduce la putere pe Ion Iliescu.

Te invit la vot pe 16 noiembrie şi te îndemn să alegi o Românie demnă, o Românie civilizată, o Românie normală! #VinoLaVot!

Despre 
Blogger aici, social media editor la Kooperativa 2.0, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber mai sunt și student la social media.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.