Malaezu.ro

Vreau să vă conving că Jerry este personajul negativ din desenele „Tom şi Jerry”

Să nu ziceţi că am luat-o pe căi greşite, căci s-ar putea să vă dau dreptate. Dar în fond, m-aţi înţelege şi pe mine că după trei săptămâni de examene şi nopţi irosite se poate întâmpla să mă mai abat de la cursul firesc al vieţii. Căci în fond, cum aş putea eu să mă relaxez cel mai bine dacă nu deschizând televizorul? Aşa m-au învăţat pe mine cărţile pe care le-am studiat conştiincios perioada ce tocmai se sfârşi, că programele tv îndeplinesc funcţia de relaxare. Unii dintre voi au obiceiul de a citi Cincizeci de umbre ale lui Grey pentru asta, dar eu mă uit la desene animate.

Dar nu despre cum mă uit eu la desene animate doresc a vă povesti, căci sunt convins că fiecare dintre voi o face, mai mult sau mai puţin, mai făţiş sau mai pe-ascuns. Să ridice mâna sus acela care n-a văzut măcar un episod din Tom şi Jerry; unul singur! Nu văd pe nimeni, mă gândeam eu. Tocmai pentru că ştiţi cu toţii despre ce-i vorba acolo, care-i cine şi ce se petrece în gaura din perete, am să sar peste introducerea pe care tocmai am comis-o în atât de multe cuvinte.

Vreau să vă conving că şoarecul Jerry este, de fapt, personajul ăl’ rău al serialului animat. Şi-o zic din start, fără reţineri, că am milă faţă de săracul motan la cum e tratat de şoarec şi câte şicane îi face acesta. Înainte să citiţi mai departe, vă las să vă uitaţi câteva minuţele peste imaginile de mai jos, ca să vedeţi câte a putut să-ndure săracul Tom în timpul filmărilor pentru desenul animat.

Cum poate cineva suporta atâta cruzime, dar mai ales atâta frustrare atunci când ea este venită din partea unui şoarece maroniu? Şi vă spun, nu gândeam mereu aşa, căci atunci când eram cam de aceeaşi mărime cu Jerry îl simpatizam pe blănos, mă bucuram pentru ce-i face motanului nenorocit care vrea să-l mănânce. Dar apoi am realizat că, pe lângă faptul că Jerry este cel care îl provoacă de fiecare dată pe Tom, săraca mâţă simte o nevoie incontrolabilă de răzbunare. O nevoie care, vă zic sigur, mai mult sau mai puţin se manifestă în minţile fiecăruia dintre noi.

De-aia obişnuiam să mă uit la Tom şi Jerry cu familia alături, nu de unul singur, căci de fiecare dată se formau păreri şi echipe diferite. Un fel de team Tom şi team Jerry. Era o interacţiune şi o încrâncenare cum rareori mai vezi, dar era totul într-un spirit vesel şi plăcut căci indiferent de vârstă, copil sau părinte, cu toţii ne manifestam într-un mod simplist şi copilăresc.

Nu cred să fi existat vreun desen animat, film, joc sau orice altă activitate care să reunească atâtea generaţii, să le pună împreună pe o canapea şi să le hipnotizeze măcar pentru 5 minute, cât să-ţi aduci aminte că viaţa poate fi o copilărie eternă, cât timp nu renunţi la ea. Să vă mai las un scurt video, doar cinci secunde prin care să vă mai arăt de ce cred că Jerry e personajul negativ al seriei. Auziţi-l şi voi cum se manifestă:

Acum, nu ştiu dacă prin cuvintele mele ori prin materialele video prezentate am reuşit să vă fac să înţelegeţi, dragilor, că şoarecul e rău, rău, rău! Dacă nu, vă rog să vă uitaţi şi voi la episoadele integrale din Tom şi Jerry şi să vedeţi că tiparul se respectă, iar eu am dreptate cu ce vă spun aici. Îi găsiţi p-ăştia doi la televizor, pe Boomerag, canalul de televiziune pentru copii. Dragul de el tocmai ce s-a rebranduit, are un logo nou şi o grilă de programe nouă, exact d-asta de vă ziceam eu, cu seriale animate pentru toată familia. Începând cu Tom şi Jerry, Scooby-Doo, unde eşti tu?, Garfield Show, Inpector Gadget, Baby Looney Tunes, Pantera Roz şi multe altele, le găsiţi pe toate pe noul Boomerang TV; indiferent de vârstă, căci asta e cel mai important.

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

3 Comments

 1. Emil Calinescu

  7 februarie 2015 - 8:02 pm
  Răspunde

  Eu oricum tineam cu Tom. Dar nu de asta. Ci pt ca simteam ca mi se baga pe gat ideea ca trebuie sa tin cu Jerry. Ah, si pentru ca am fost educat ca pisicile sunt bune, iar soarecii-s daunatori :))

  • Alexandru Ion

   7 februarie 2015 - 8:17 pm
   Răspunde

   Plus că motanul nu era niciodată violent, chit că-l mai fugărea şi îi punea capcane de şoareci. În schimb ăsta micu’ îi dădea cu ciocanul în gură, cu lopata în cap, îi prindea degetele la uşi şi aşa mai departe.. Nu e frumos!

 2. i77

  18 iulie 2020 - 5:55 pm
  Răspunde

  Da , dar tom lar fi mancat.Corect?Eu zic da.Plus l-ar fi omorat pe bietul Jerri deci da.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.