Malaezu.ro

Weekendul acesta am văzut şi am trăit un „Alt Love Building”

Zic weekend chiar dacă s-a prelungit până luni; că atâta timp cât te simţi bine, fiecare zi e weekend. Într-o metaforă cât se poate de violentă, dar de plăcută totodată, Freeman Entertainment m-a luat frumos de-o ureche şi m-a aruncat în Bran, iarna, în Decembrie, într-o zi cu soare şi zăpadă, într-un complex senzaţional şi înconjurat de oameni frumoşi. Despre filme scriu de prin mai, deci n-am împlinit încă anul. Îmi permit însă să scriu, pentru prima oară, un articol special în urma unei vizionări speciale a filmului Iuliei Rugină, Alt Love Building.

La recomandarea lui Dragoş Bucur echipa Alt Love Building şi-a aşezat aparatura şi buna dispoziţie la Bran, în complexul Club Vila Bran şi s-a apucat să filmeze continuarea producţiei apărute în toamna lui 2013. Plin de mândrie şi arogant cum îmi stă în fire, mă laud că am fost, alături de alţi bloggeri şi jurnalişti ai patriei, taman acolo unde a fost totul filmat, privind cu ochii bulbucaţi către aceleaşi peisaje spectaculoase pe care urmează să le vedeţi şi voi începând cu 26 decembrie pe marile ecrane.

Da, e uşor şocant, dar într-un mod plăcut ochiului să priveşti, să calci, să respiri, să mănânci, într-un cuvânt să te bucuri de aceleaşi senzaţii pe care le trăiesc actorii din film. Vă mărturisesc că nu doar o dată pe parcursul vizionării filmului am avut instinctul de a spune, în timp ce arăt cu degetul spre ecran, hei, ştiu locul ăla, am fost mai devreme p-acolo! Mă repet, peisajele sunt de vis.

Referitor la Alt Love Building vreau neapărat să scot în evidenţă direcţia către care s-a îndreptat scenariul acestui sequel faţă de primul film. O poveste conturată mult mai atent, ce pare a fi centrată pe cei trei terapeuţi (Alexandru PapadopolDragoş Bucur şi Dorian Boguţă) însă fără a neglija în vreun fel situaţiile cuplurilor ajunse în tabără. Aşa cum admitea şi Dragoş în urma vizionării, cei trei protagonişti au parte de roluri ceva mai complexe faţă de prima parte, sunt mai uşor de definit şi se implică mai mult în evoluţia cuplurilor ce îi înconjoară.

Cristian (Alexandru Papadopol) se confruntă cu problema unei relaţii doar formale cu Nora dar şi a copilului pe care aceasta i-l poartă. Dincolo de acest aspect, Cristian nu reuşeşte să scape de ironiile şi glumele colegilor săi cu privire la orientarea sa sexuală, astfel că personajul dezvoltă o relaţie plină de emoţie cu publicul din sală, care priveşte cu o uşoară doză de milă către povestea unui om corect, dar naiv. Dragoş Bucur îl readuce pe marile ecrane pe Silviu Soare, terapeutul care, în urma evenimentelor din prima tabără de love building îşi continuă relaţia cu Adina. Aceasta din urmă revine în tabără, însă acum nu în calitate de participant ci de iubită a lui Silviu. Relaţia celor doi reprezintă un punct de interes iar problemele ce se nasc între ei merită descoperite pe parcursul filmului.

Cel de-al treilea terapeut, Valentin Preda (Dorian Boguţă) are parte, după umila mea părere, de cea mai mare transformare faţă de primul film. Personajul lui Dorian devine un adevărat Don Juan care frânge inimi şi provoacă, dacă îmi e permisă utilizarea termenului, pacientele sale să capete sentimente pentru el. Îndrăznesc să vorbesc despre Valentin Preda ca urmare a unei tentative mai mult sau mai puţin apreciată (mai mult de Papi, mai puţin de mine) de a interpreta una dintre secvenţele ce îl implică. Da, am făcut şi asta, sub atenta coordonare a regizorului Alexandru Papadopol am încercat să pun în scenă un scurt dialog între Vali şi Alexandra, participanta la love building ce se simte atrasă de terapeutul ei; sexual, adică nu oricum. Habar n-am ce-a ieşit, urmează să aflu după ce primesc materialul video.

Târziu în noapte, după ce imaginile din Alt Love Bulding ni s-au aşezat cuminţi pe retină, a urmat o petrecere frumoasă în care trupa ROADS (Fata de ciocolată) a susţinut un mini-recital. Cât talent pot avea oamenii ăia, vai! Şi credeţi-mă că am apreciat mult mai mult tot ce mi-au oferit ei pe plan muzical după ce l-am ascultat pe Emil cântând (sau, mă rog, încercând să o facă). Noroc cu Bogdan că a salvat onoarea blogosferei. Revenind, pe cei de la ROADS îi puteţi asculta pe coloana sonoră a filmului, în caz că nu vă era clar asta.

Bun, hai c-am scris mult; aş mai avea de scris totuşi. Alt Love Building aduce pentru a doua oară pe marile ecrane absolvenţii şcolii ActorieDeFilm.ro în roluri provocatoare, cu personaje în care cu siguranţă se va regăsi fiecare dintre spectatori. Probleme de rutină, probleme de gelozie, probleme cu banii, cu religia, cu copiii, cu comunicarea, cupluri tinere, cupluri vârstnice, cupluri de lesbience, oameni simpli sau vedete renumite, în tabăra de love building le ai pe toate. Ben Cross, marele actor nominalizat la Oscar are parte de un rol deosebit, dându-i naştere domnului Anderson, proprietarul taberei de love building. Reprezintă o apariţie pe care nu vreţi să o rataţi, vă garantez.

Deci începând cu 26 decembrie în cinematografe aveţi Alt Love Building, un film distribuit de Freeman Entertainment. Iaca şi trailerul:

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.