Malaezu.ro

Rămâne cum am stabilit: Westworld va fi noua atracție în materie de seriale

Povesteam de curând despre câteva seriale noi din toamna asta și accentuam faptul că Westworld, noua producție HBO va fi, dacă nu de la primul sezon atunci sigur de la viitoarele, un hit în materie de seriale.

Un indiciu în sensul ăsta e faptul că s-a lansat fix acum când cei responsabili cu Game of Thrones au anunțat sfârșitul serialului. Adică momentul ăla în care fanii seriei aveau nevoie de o continuitate, de ceva nou în care să se regăsească peste doi ani, atunci când Tronul de Fier va dispărea din grilă. Westworld a debutat ieri pe HBO, oferind astfel suficient timp oamenilor să se adapteze la noile povești și personaje înainte să-și ia rămas bun de la Jon Snow și Daenerys.

Apoi mi se pare interesant cum cei de la HBO se folosesc de câteva nume mari care să atragă și un public nefamiliarizat cu serialele. Adică îi au cap de afiș pe Anthony Hopkins pe parte de distribuție și pe J.J. Abrams ca producător.

Am văzut aseară primul episod și mi s-a părut un concept incredibil de complicat. Practic ideea e ușor de înțeles și de urmărit, e vorba de o echipă de oameni care a pus la punct un fel de realitate alternativă de tip western unde clienții se pot refugia și își pot experimenta propriile plăceri. Adică lumea aia are niște personaje și niște scenarii prestabilite, iar clientul, omul care vine din exterior plătește pentru a participa la scenariile alea și a le modifica după bunul plac. Și totul se resetează atunci când povestea se termină, iar plătitorul pleacă fericit acasă.

Cu toate astea e nevoie de câteva episoade care să pună bazele universului Westworld, să înțelegi cine e fiecare personaj în parte și ce rol are el. Cred că e nevoie de timp și pentru a stabili o intrigă pe măsura complexității ideii cu care vine serialul: ce ne dăm seama din primul episod e că niște update-uri adăugate în sistem duc la câteva defecțiuni ale personajelor, însă sunt multe alte necunoscute pe care aștept să le descopăr. În principal chestii care ar trebui să răspundă la întrebări care încep cu „de ce”.

Oricum mi-a plăcut super mult ce-am văzut și-mi place și faptul că nu sunt lăsat să-mi fac eu diverse idei despre ce urmează să se întâmple. Predictibilitatea poate fi mișto în unele cazuri, atunci când pui accent pe altceva, însă la Westworld eu sunt cel mai curios de care va fi factorul ăla decisiv care va declanșa acțiunea propriu-zisă și cum se vor lega personajele între ele.

Rămâne cum am stabilit: să-l urmăriți că sigur o să vă prindă! Să nu faceți cum am făcut eu cu Game of Thrones, de m-am apucat să văd șase sezoane unul după altul asaltat de spoilere și păreri de pe internet.

(sursa foto)

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.