Malaezu.ro

Cinci motive pentru care să vezi Wonder Woman în afară de prestația lui Gal Gadot

Am văzut săptămâna asta Wonder Woman, despre care pot spune pe scurt că-i un film bun, nu extraordinar, dar care livrează ce trebuie. Chiar dacă îmi mențin părerea că Suicide Squad a fost mai bun în ciuda tuturor criticilor pe care le-a primit, Wonder Women este cu mult peste Batman vs Superman și Man of Steel; și probabil va fi mult mai bun ca Justice League și Aquaman.

Gal Gadot e fantastică, am devenit fanul ei încă din trailer și cred c-o să fie mai apreciată de generația mea decât a fost Xena la vremea ei. Îmi doresc s-o văd într-un film în care se bate cu Margot Robbie într-o confruntare Wonder Woman vs. Harley Quinn, e unul dintre idealurile către care tind. Dar pentru că e plin internetul de informații despre cât de mișto joacă și cum ridică filmul ăsta atât de mult m-am gândit să-ți zic și alte motive pentru care ar trebui să-l vezi.

Repet, nu înseamnă că-i cel mai bun film din lume, dar e decent și părțile proaste nu se simt chiar așa rău. E puțin cam lung și melodramatic inutil pe alocuri, iar mare parte din poveste e regăsită deja în trailer. Din nou nu înțeleg stilul ăsta dark al celor de la DC Comics pentru filme; și nu mă refer la abordare, ci la imagini: foarte multe secvențe sunt întunecate excesiv.

1. Robin Wright în rol de amazoană. S-o văd pe Claire Underwood îmbrăcată în amazoană, trăgând cu arcul și duelându-se cu săbii a fost una dintre surprizele plăcute ale filmului. Nu puteam să mi-o imaginez pe Robin afară din ținuta ei office, iar acum nu cred c-ar fi putut face cineva rolul ăla mai bine.

2. Ares, Zerul Războiului în rol de villain. Îmi doream din tot sufletul ca personajul negativ să nu fie vreun general din Primul Război Mondial, un om de rând, în contextul în care antagoniștii Prințesei Diana în benzile desenate sunt zei și făpturi supranaturale. Am sperat tot filmul ca Ares să nu fie reprezentat de un simplu om și să-i văd costumul ăla clasic, iar așteptarea a meritat din plin. Big up!

3. Efectele speciale și secvențele de acțiune văzute în IMAX. Slow motionul ăla în IMAX e atât de bun! Am mai zis-o și după Pirații din Caraibe, o mai zic și acum, dacă există vreun ecran care poate salva un film întunecat, ăsta e!

4. Coloana sonoră pe care am ascultat-o o zi întreagă după film. Luați aici main theme-ul, mi se pare atât de bun! Și cred că s-a potrivit perfect pe secvențele în care a fost folosit astfel încât să ridice puțin nivelul de adrenalină acolo unde era cazul.

5. Dialogurile savuroase dintre Diana și ceilalți bărbați. Ok, filmul are o tentă ușoară de feminism, dar nu supără deloc și trece oricum în plan secund în fața dialogurilor de inițiere a Dianei într-o „lume a bărbaților”. Știi secvența aia din trailer în care ea zice că îndatoririle unei secretare par a fi cele ale unui sclav? Cam despre asta vorbesc.

Tagged in:, , ,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.