Malaezu.ro

Cum ar fi trebuit să arate următoarele filme din universul lui Zack Snyder

După patru ani de așteptare versiunea lui Zack Snyder asupra filmului Justice League, așa-numitul Snyder Cut, a fost în sfârșit lansată, fiind disponibilă pe HBO GO. Am scris mai multe despre film aici, nu voi intra în detalii în articolul de față.

Însă trebuie să știi că de data asta urmează un text plin de spoilere despre Zack Snyder’s Justice League și, așa cum îi zice și titlul, spoilere pentru niște eventuale filme ulterioare. Dacă nu ai văzut încă ZSJL sau dacă nu vrei să afli chiar nimic despre ce-ar presupune niște continuări atunci poate ar fi mai bine să te oprești aici din citit.

Zack Snyder a confirmat faptul că viziunea sa pentru Justice League implica un proiect de trei filme. De aceea finalul actualei producții este cât se poate de deschis, făcându-i pe fani nu doar să se întrebe ce-ar urma, ci și să-și dorească să vadă cât mai mult din planurile regizorului. Totuși Snyder a subliniat faptul că sunt șanse mici să mai lucreze la un alt film DC Comics, asta și pentru că în ciuda lansării ZSJL relațiile dintre el și studiourile Warner Bros. nu sunt chiar cele mai calde. Întrebat de ce a ales totuși să prezinte un final deschis în contextul în care e conștient că nu va mai continua povestea Snyder a zis că „fanii au cerut exact viziunea mea.

 

Cum se termină Zack Snyder’s Justice League?

Dincolo de finalul propriu-zis în care eroii îl înving pe Steppenwolf, filmul conține două secvențe super importante care ar fi trebuit să pregătească terenul pentru viitoarele povești DC Universe.

Prima secvență ni-l arată pe Deathstroke urcând la bordul vasului lui Lex Luthor pentru un eventual parteneriat între cei doi antagoniști. Fanii lui Batman știu că Slade Wilson (Deathstroke) este unul dintre principalii săi adversari în benzile desenate și totodată unul dintre cei mai puternici, dar și inteligenți oponenți ai Cavalerului Întunecat.

Luthor îi confirmă lui Slade identitatea lui Batman ca fiind Bruce Wayne și îi propune să-l ucidă. Deathstroke acceptă numaidecât înțelegerea, iar momentul respectiv ar fi urmat să declanșeze acțiunea dintr-un eventual film solo dedicat Batmanului lui Ben Affleck (fără legătură cu The Batman al lui Robert Pattinson), film anulat ulterior și ca urmare a deciziei actorului să renunțe la rol. În filmul respectiv Batman ar fi urmat să se lupte cu Deathstroke, iar evenimentele de-acolo ar fi dus cumva (nu e clar cum momentan) la parteneriatul pe care cei doi îl leagă în Knightmare, lumea post-apocaliptică pregătită de Zack Snyder.

Și asta ne aduce la cea de-a doua secvență din finalul ZSJL, mai lungă și mult mai importantă. N-o să detaliez foarte tare momentul, cert e că avem o secvență din Knightmare în care o echipă condusă de Batman, din care mai fac parte Cyborg, The Flash, Mera, Deathstroke și Joker încearcă să pună capăt invaziei lui Darkseid și să îndrepte lumea aia post-apocaliptică provocată cumva de o variantă întunecată a lui Superman. De altfel dialogul dintre Batman și Joker este poate cea mai apreciată secvență a filmului lui Zack Snyder și unul dintre cele mai reușite momente din întreaga istorie a filmelor DC Comics.

 

Ce este Knightmare?

Un viitor post-apocaliptic cunoscut sub numele de Knightmare a apărut prima oară în filmul Batman v Superman sub forma unui coșmar sau a unei viziuni (nu e foarte clar încă) avute de Bruce Wayne. În acea secvență vedem un Batman capturat de parademonii lui Darkseid, față în față cu o versiune a lui Superman lipsită de sentimente și umanitate. În momentul în care acesta se trezește la realitate îl vedem pe Barry Allen/The Flash cum apare în cadru călătorind în timp din viitor și încercând să-i spună lui Bruce că „Lois Lane e cheia.

Lumea din Knightmare este conturată mult mai în detaliu în Justice League, unde ne sunt explicate niște detalii importante. Poate cele mai reprezentative sunt referitoare la doi dintre membri echipei: atât Wonder Woman, cât și Aquaman sfârșesc prin a fi uciși de către Darkseid. Dacă în cazul Dianei nu ne este prezentat exact momentul crimei, ci doar un cadru cu trupul neînsuflețit al acesteia, în ceea ce-l privește pe Prințul din Atlantis putem vedea clar cum Darkseid îl străpunge chiar cu tridentul său.

Moartea sa justifică astfel prezența Merei în echipă, în timp ce Batman confirmă ulterior, în cadrul dialogului dintre el și Joker, moartea unui alt personaj important: Harley Quinn.

 

Cum ar fi urmat să arate Justice League 2 și 3?

Acțiunea principală din Zack Snyder’s Justice League se încheie în momentul în care Steppenwolf e ucis, însă șeful său, the big bad Darkseid decide să adune armata pentru a invada singur Pământul în căutarea Ecuației Anti-Viață. Ca o paranteză scurtă, Ecuația Anti-Viață e efectiv o ecuație matematică prin care li se răpește oamenilor liberul arbitru, speranța și în general sentimentele care le oferă umanitatea. Darkseid vrea să o controleze pentru a putea cuceri lumea și a-i supune pe toți voinței sale.

În cadrul mai multor interviuri acordate în ultima vreme Zack Snyder a tot oferit diverse piese ale puzzle-ului pentru a putea avea acum o prezentare cât de cât corectă asupra viziunii sale în ceea ce privește următoarele 2 filme Justice League. În mare, regizorul a confirmat că a doua parte ar fi fost despre invazia lui Darkseid și ar fi urmat să se încheie cu o secvență în Batcave în care antagonistul o ucide pe Lois Lane.

Moartea lui Lois îi oferă cumva Ecuația Anti-Viață, iar cu aceasta Darkseid îl subjugă la rându-i pe Superman. În cadrul unei viziuni avute de Cyborg în ZSJL putem vedea o variantă a lui Superman lipsită de emoții, cu mână lui Darkseid așezată pe umărul său; practic e fix ceea ce-ar fi urmat să se întâmple în JL2. Moartea lui Lois confirmă și prezența lui The Flash în Batman v Superman, atunci când îl avertizează pe Bruce Wayne că ea e cheia.

Asemeni Endgame, tema centrală din Justice League 3 ar fi fost despre călătoria în timp și încercarea supraviețuitorilor de a-l trimite pe Barry Allen în trecut, în speranța că poate preveni evenimentele ce duc la anihilare totală. În epilogul din ZSJL Jokerul lui Jared Leto îi reproșează la un moment dat lui Batman „câte timeline-uri mai trebuie să distrugi doar pentru că nu ai curajul să mori?” Asta explică într-un fel faptul că Batman și restul eroilor au încercat în diverse moduri să schimbe linia timpului, însă unul singur ar fi cel care ar oferi salvarea Pământului: sacrificul suprem al lui Bruce Wayne.

În cele din urmă, conform spuselor lui Snyder, Batman e dispus să se sacrifice (precum Tony Stark în ultimul Avengers) și astfel Lois Lane supraviețuiește, Darkseid nu intră în posesia Ecuației Anti-Viață, Superman nu devine personaj negativ și băieții buni câștigă. Tot Snyder a confirmat că mai apoi Clark Kent și Lois ar urma să aibă un copil, însă acesta nu va avea superputeri și va deveni noul Batman, care să ducă mai departe moștenirea lui Bruce Wayne.

 

De ce nu a apărut replica „We live in a society”?

În momentul lansării trailerului pentru ZSJL fanii au fost în extaz atunci când l-au auzit pe Joker spunând celebra replică devenită inclusiv memă, „we live in a society…” Însă ea nu apare și în film, iar multă lume s-a întrebat dacă nu cumva a fost făcută special pentru trailer.

În primul rând e important să știi că replica în sine a fost o improvizație venită din partea lui Jared Leto însuși; deci big up pentru el la faza asta. Snyder a lămurit și acest aspect, spunând într-un interviu recent că a pregătit mai multe finaluri alternative și unul dintre ele conținea și replica respectivă. Snyder a spus că e posibil s-o vedem în varianta alb-negru a filmului, Justice League: Justice is Grey, care ar urma să apară în viitor.

Replica ar fi urmat să fie rostită de Joker după momentul în care Batman îi povestește despre moartea lui Harley Quinn, însă regizorul a menționat faptul c-a ales să urmeze un alt scenariu în care să-l prezinte pe personajul lui Leto ceva mai vulnerabil și afectat de decesul parteneri sale. Dar poate c-o vom putea auzi în momentul în care se lansează versiunea alb-negru amintită anterior.

Tagged in:, ,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.