Malaezu.ro

Am vorbit cu Flavia Hojda despre #Selfie69, pariuri nebunești și rolul facultății în dezvoltarea profesională

Context: am fost la Cinema Pro la vizionarea de presă a filmului #Selfie69. Continuarea celui despre care am povestit aici. Dacă v-a plăcut prima parte, o să vă placă în mod cert și a doua. Mie mi-au plăcut super mult ambele, sunt niște comedii comerciale cu și pentru tineri, fără cadre statice și timpi morți, cu un fir narativ logic, un limbaj modern și relaxat și, foarte important, editate așa cum ar trebui să fie editat un film în România lui 2016. Se înjură, se mai arată un fund, dar măcar știu că secvențele alea sunt acolo cu un rost, urmează o logică.

Acum că mi-am spus oful, ideea e în felul următor: sunt trei fete (Crina Semciuc, Flavia Hojda și Olimpia Melinte) care fac un pariu prin care se provoacă să se mărite în trei zile. E ceva gen „pe mine mă vrea orice bărbat, iar ca să-ți arăt asta o să mă mărit!” Mă rog, și se întâmplă multe chestii comice, apare o versiune moldovenească a Maiei Morgenstern și niște apariții cameo pentru poster din partea Loredanei, Antoniei sau a lui Virgil Ianțu (cam cum au avut Smiley și Alex Velea în prima parte).

După film am stat puțin de vorbă cu Flavia Hojda, interpreta Anei, personaj despre care a povestit ea mai multe, nu-i nevoie să intru în detalii acum. Am găsit o fată care a zâmbit tot timpul cât am stat de vorbă și care, cred eu, a crescut super frumos de când a urcat pe scena X Factor acum câțiva ani. Zic că-i interesant ce spune ea acolo, nu doar despre film ci și despre alte aspecte.


Alexandru Ion: Pentru cei care au văzut deja prima parte #Selfie și știu unde au rămas personajele, povestește-mi puțin cum s-a schimbat Ana între cele două filme.
Flavia Hojda: În #Selfie69 Ana trece printr-o perioadă a maturizării, face un pas mare înspre a deveni femeie, ca să spun așa; devine mult mai puternică și mai stăpână pe ea.

Iar tu, personal, cum te-ai schimbat în această perioadă?
La fel ca Ana, și eu am învățat să am mai multă încredere în mine și am devenit mai puternică.

Spune-mi care sunt asemănările dintre tine și personajul Anei și unde se opresc ele și devin „prea mult”.
Personajul ăsta a fost gândit special pentru mine de la început, astfel că e o asemănare foarte mare între mine și Ana. Poate că eu sunt mai mult cu capul în nori și mai puțin cu picioarele pe pământ decât ea. Lucrând la personajul ei mi-am dat seama că sunt lucruri pe care, deși eu credeam că nu pot să le fac, de fapt le am acolo, în mine.

Ai face pariul făcut de fete în film?
Dacă l-aș face? Poate că da.

Nu te-ai gândit în timpul filmărilor, „băi, oare eu aș face treaba asta?”
Ba da, m-am gândit că dacă aș fi fost în situația Anei poate că l-aș fi făcut.

Ești studentă la UNATC? Te-a ajutat facultatea să profesezi?
Când am filmat pentru #Selfie69 eram studentă în anul II, iar acum am am terminat facultatea de curând. Sigur că m-a ajutat, facultatea e un loc care te ajută să te dezvolți; iar asta nu vine numai de la profesori și de la cursurile pe care le faci, ci și de la oamenii pe care-i întâlnești acolo și de la experiențele pe care le ai.

Ce proiecte ai în perioada asta?
Momentan joc în două spectacole: unul se numește „Avioane de hârtie”, în regia lui Cristi Juncu, care se joacă la Godot Cafe, iar celălalt se numește „Incendii”, e regizat de Irina Banea și se joacă la Bulandra.

Știu că pe lângă actorie ești talentată și la muzică. Dacă ar fi să facem un exercițiu de imaginație și să alegi dintre cele două, care ar fi aceea?
Nu cred că pot să fac o separare între cele două. Cred că ele se pot conține una pe cealaltă în multe cazuri și nu aș alege, le-aș păstra pe amândouă.

Vreau să te rog le transmiți ceva celor care evită în general filmele românești și să încerci să-i convingi să vină să vadă #Selfie69.
Trebuie să vină la #Selfie69 pentru că nu e la fel ca filmele românești făcute până acum, e un film făcut pentru ei, pentru public, pentru toți oamenii; e plin de culoare, de comedie, de râsete, de iubire, de nebunie. E un film pe care merită să-l vezi.

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.