Malaezu.ro

Ce trebuie să știi despre Ursus Escape Room înainte de a-l încerca

Cei de la Ursus au tot promovat ideea asta în ultima perioadă și au realizat singurul escape room din lume transmis și controlat online. Treaba a avut loc prin vară, iar odată cu luna septembrie au trecut la nivelul următor, mutând acțiunea din online în offline.

Așa a apărut Ursus Escape Room (cel real), după cum îi zic chiar ei, într-un decor interesant și cu niște provocări ușor atipice de care s-au ocupat cei de la The Codex. Pentru care eu garantez fără ezitare, c-am fost la ei de vreo patru ori, cam atât de mult îmi place ceea ce fac. Și evident c-am fost să încerc și provocarea înaintată de Ursus, asta după foarte, foarte mult timp în care am stat departe de viciu.

Despre joc trebuie în primul rând să știi că are un gameplay destul de lejer și se adresează celor cu un nivel scăzut de experiență într-ale evadărilor. Adică dacă n-ai mai fost niciodată la un escape room sau ai fost de câteva ori și ți-a plăcut senzația (n-are cum să nu-ți placă), atunci Ursus Escape Room e pentru tine; și pentru prietenii tăi, că oricât de ușor ar fi, n-ai cum să-l parcurgi singur.

Jocul are nevoie de cel puțin 2 oameni, dar nu mai mult de 6, însă eu cred că dacă sunteți mai mult de 4 în cameră n-aveți ce face și vă veți „fura” unul altuia din experiență. Dacă sunteți 3-4 oameni și reușiți să vă puneți ideile pe același traseu n-o să aveți mari dificultăți cu evadarea; dar nici nu vă așteptați să descoperiți tot ce aveți de făcut încă de la startul cronometrului.

E primul escape room pe care-l joc (și am vreo 70 în spate…) unde munca începe înainte să intru în camera de evadare: gen fix asta e prima probă, să reușești să intri în cameră. Deci teoretic îți poți petrece o oră în fața unei uși. Practic n-ai cum, o să găsești rapid o modalitate de a o deschide. O să vezi că brandul are o prezență echilibrată în joc, astfel încât să te facă să fii conștient în permanență că ești la un escape room Ursus, dar fără să te agaseze cu treaba asta. N-o să ai întrebări despre istoria brandului și, oricât de mult ne-am dori cu toții, nici nu vei fi nevoit să bei un butoi de bere pentru a evada.

Misiunea ta e să-l eliberezi pe colegul corporatist care a rămas peste program la birou (să păstrăm un moment de liniște pentru acesta), pentru a putea merge apoi la bere împreună. Rezervările se fac pe site-ul momente.cool, iar adresa de la The Codex e Str. Traian, nr. 109, București. Dacă ajungi acolo să încerci și Secret Society sau challenge roomul Can You Get Away With Murder; le spui oamenilor că ți le-am recomandat eu, îți promit c-o să-ți placă.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.