Malaezu.ro

Voi v-aţi gândit vreodată cum ar suna „Malaezu” pronunţat în altă limbă?

Mbon, ce ţi-e şi cu titlurile astea din care nu înţelegi nimic. Din ăla de mai sus, zic eu, se înţelege tot ce trebuie înţeles. Îmi planific cu ceva vreme înainte articolele pe care să le scriu; cele pentru diverse campanii, de exemplu, sau atunci când ştiu că particip la vreun eveniment, îmi pun în cap cu câteva zile înainte că în ziua evenimentului, sau cel târziu ziua următoare, voi publica articolul cu pricina.

Ca de exemplu, aveam în plan să public azi un articol foarte drăguţ şi interesant despre Putin’s Games, filmul documentar despre organizarea Jocurilor Olimpice de la Soci, pe care l-am văzut aseară la One World Romania. Aveam de asemenea în plan să mă duc şi să particip la Marele circuit turistic al şpăgii, organizat în cadrul aceluiaşi festival (am pus un link în caz că totuşi se decide cineva să ajungă pe-acolo). M-am decis, şi nu mă mai duc nicăieri. Stau acasă şi beau cafea cu frişcă, ascult muzică veche şi mă uit la nişte rezumate ale unor meciuri de fotbal.

Speaking of… voiam să vă povestesc o întâmplare drăguţă de acum vreo trei săptămâni, dar mereu m-am luat cu altele şi am uitat. Se făcea că stateam într-o seară şi mă uitam la fotbal; nu la bălăriile de se joacă la noi, ci la ăştia din Champions League. Se făcea că jucau galacticii lui Real Madrid în Germania, pe terenul lui Schalke 04. I-au bătut spaniolii de le-a sunat apa în cap, 6 – 1 le-au dat, însă nemţii au reuşit un gol de onoare superb. Dar nu stau să intru în statisticile şi desfăşurarea partidei.

În timp ce mă uitam la meci observ că e agitaţie mare pe Twitter, acolo unde un fost mare jucător al celor de la Real participă la campania iniţiată de cei de la Heineken#ShareTheSofa. Pentru cei ce nu ştiu ce-i cu hashtagul, campania e destul de simplă şi practică: în fiecare săptămână de Champions League o glorie a fotbalului mondial se aşază pe o canapea şi comentează meciul de fotbal live-text pe contul de Twitter al berii Heineken. Iar pe deasupra mai şi răspunde la întrebări, ca într-un fel de sesiune de două ore de Q&A. Şi în ziua aia pe canapea era fostul fundaş spaniol Fernando Hierro. Am zis că n-are ce să mă coste dacă mă bag în seamă cu omul legenda, aşa că i-am adresat şi eu o întrebare (vezi mai jos). Şi omul legenda, politicoasă din fire, mi-a şi răspuns (vezi mai jos).

N-a fost atât de greu, n-a fost mare chestie; doar o întrebare şi-un răspuns, simple as that. Trei săptămâni mai târziu (n.red. ziua curentă) primesc mailul ăsta: Heineken (@Heineken) is now following you on Twitter! Hopa! Stai că nu-i chiar aşa! La câteva secunde distanţă mai primesc unul: Heineken (@Heineken) mentioned you in a photo! Îi ştiam băieţi serioşi p-ăştia de la Heineken, nu că au farse d-astea sau ceva. Zic hai să verific tweetul ăsta de mi se adresează. Vedeţi mai jos ce-a ieşit…

Mbon, deci am primit un cadou cu autograf de la Hierro. Cât de tare e asta? Mă amuza foarte tare următoarea idee: voi vă daţi seama cât s-a chinuit băiatul ăsta să pronunţe Malaezu? Şi el, şi cei de la Heineken la fel, şi nu pot să nu mă întreb oare cum sună totuşi porecla asta pronunţată în altă limbă, gen engleză sau spaniolă. Ah, cu acel accent britanic pe buze. O să fac în felul următor. Vreau ca zilele următoare cei care mă cunosc să încerce să-mi spună numele cu accentul unui dialect străin: oricare alt dialect. O să fie haios rău!

P.S.: Mulţumesc Heineken; mulţumesc Fernando! #ShareTheSofa!

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

2 Comments

  1. Ionita Alexandru

    7 aprilie 2014 - 8:50 pm
    Răspunde

    Am retinut de unde vine „malaezul” din prezentrea ta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.