Malaezu.ro

Am văzut Who is America?, cel mai controversat show al momentului

Nu știu cum arată colțul tău de internet, dar al meu a explodat în ultimele două zile cu privire la Who is America?, cel mai recent show semnat Sacha Baron Cohen. În cazul în care nu știi despre ce e vorba îți voi rezuma eu toată povestea în cele ce urmează. În cazul în care ești deja la curent, indiferent că ai văzut sau nu primul episod, poți parcurge direct partea aia de opinii de la finalul articolului.

Pentru început Sacha Baron Cohen e un comediant de origine britanică devenit faimos după ce a jucat rolul lui Borat în filmul documentar cu același nume, produs tot de el în 2006. De ceva timp lucrează la un show numit Who is America? prin care vrea să evidențieze adevărata natură a americanilor, indiferent că vorbim de celebrități, oameni politici sau simpli cetățeni.

Premisa de la care pornește Cohen e că oamenii sunt ușor de manipulat și că nu au o noțiune clară a lucrurilor în care cred și a valorilor pe care le respectă. Practic, că habar n-au pe ce lume trăiesc.

În acest sens s-a costumat în patru personaje diferite și a pornit să-și spună povestea; n-am să intru în detalii despre personaje și nici despre subiectul interviurilor sale pentru că nu vreau să-ți răpesc din farmecul vizionării. Farmec e mult spus; din curiozitate. În schimb voi oferi câteva spoilere despre unul dintre cele mai discutate subiecte venite în urma sa, că nu degeaba am zis în titlu că Who is America? e cel mai controversat show al momentului.

Cohen s-a dus la Philip Van Cleave, unul dintre cei mai vocali susținători ai dreptului de port-armă din Statele Unite pentru a-l convinge că e o idee bună să înarmezi copiii până la trei ani. Ba chiar la un moment dat zice ceva de genul că „vârsta de doi ani e una periculoasă, dar de la trei în sus e ok.” N-a fost nevoie de prea multă vorbărie, că Philip a zis repede că-i o super idee și l-a ajutat pe Cohen să facă inclusiv o reclamă prin care promovează armele celor mici.

Mai departe Cohen s-a dus la Larry Pratt, un lobbyist cunoscut pentru luările sale de poziție în ceea ce privește armele, pe care l-a rugat sa-l ajute cu promovarea inițiativei. Pratt s-a băgat imediat, argumentându-și ideile prin faptul că cei mici sunt persoane inocente, care nu țin cont de corectitudinea politică atunci când vine vorba să apese pe trăgaci.

Ultimul pas făcut de Cohen a fost să meargă la diverși oameni politici pentru a le propune să ofere un testimonial prin care susțin proiectul. Evident c-au acceptat o grămadă, poți găsi lista aici, dar vezi că-i plin de spoilere articolul. Cel mai tare a fost un tip care susținea că nu putem să ne așteptăm de la copii să se apere în fața atacatorilor cu pahare cu Hello Kitty, deci e ok să aibă și ei măcar un pistol acolo cu care pot trage. Altul a intrat atât de tare în rol încât a susținut, fix ca-ntr-o reclamă la o pastă de dinți, că în mai puțin de o lună un copil va deveni expert în mânuirea pistoalelor și a armelor semiautomate.

La final, dacă e să mă întrebi pe mine, showul își atinge scopul și evidențiază ceea ce e de evidențiat. Despre cum face asta e o discuție mai lungă. Varianta scurtă pe care ți-o pot oferi eu spune că nu-i ok. Posibil să nu gust eu genul ăsta de umor, la fel cum e și foarte probabil faptul că nu cunosc exact cum arată societatea americană și de ce-i nevoie acolo pentru a se întâmpla niște lucruri. În fond, oamenii îl au pe Trump președinte. Doar că nu cred că genul ăsta de abordări ar putea face diferența, la fel cum nu cred că-i în regulă să combați niște probleme reale prin intermediul unui pamflet agresiv.

Who is America? a devenit viral tocmai prin problema pe care a ridicat-o, însă eu nu cred că grotescul care stă la bază informației e suficient de puternic încât să ajute cifrele de audiență și pe viitor. Primul episod poate fi văzut deja pe HBO GO, iar mai jos ți-am lăsat un first look de 10 minute.

Tagged in:, ,
Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.