Malaezu.ro

Am văzut primul episod din 4 Blocks, un serial despre un clan arab ce operează în Berlin

Dacă ai văzut și ți-au plăcut seriale precum Umbre sau Valea Mută atunci îți recomand să-i dai o șansă și celui de față, că merge cam pe aceleași idei. Pe scurt e vorba despre un clan arab ce operează într-un cartier aflat la periferia Berlinului; sper că înțelege toată lumea ce înseamnă „a opera” în contextul ăsta, că nu doar mașinile se spală într-o spălătorie.

E o replică la un moment dat în primul episod care zice ceva gen că „până și refugiații au mai multe drepturi ca noi”, referitor la stilul de viață pe care-l duc arabii cu pricina. Lucru asemănător și cu ceea ce se întâmplă prin România, că nu diferă foarte multe din punctul ăsta de vedere al clanurilor ce-și aplică propriile legi, unele pentru a supraviețui, altele pentru a domina pe scara ierarhică.

Povestea mi-a adus aminte ușor de Power, un serial american cu o tematică asemănătoare unde protagonistul, liderul unor operațiuni de succes cu droguri vrea să iasă din afacere, însă este de fiecare dată adus înapoi de diverse conjuncturi. Cam asta se întâmplă și în 4 Blocks, acolo unde Toni, personajul principal, vrea să părăsească afacerile cu droguri în favoarea familiei sale, până în momentul în care cumnatul lui e arestat. Unde mai pui că Toni are și un frate nebun care vrea să preia el conducerea, idee ce nu-i deloc profitabilă pentru nicio parte implicată.

Personajul Abbas, fratele ăla nebun despre care ziceam, mi-a plăcut cel mai mult: e genul ăla de ghiolban autentic care mănâncă semințe, joacă FIFA și e acoperit de aur din cap până în picioare. Plus că are și o privire d-aia atât de pătrunzătoare încât îți vine să-ți scoți ceasul de la mână atunci când îl vezi. Cred că secvențele de bătaie din 4 Blocks o să fie mișto rău.

Un alt plus e coloana sonoră care mie mi se pare gândită excelent; uite aici o mostră, ca să-ți dai seama despre ce vorbesc.

Primul episod a oferit niște premise interesante, suficient cât să trezească în mine curiozitatea pentru continuare; mini-seria are 6 episoade, apropo. 4 Blocks poate fi urmărit începând cu 8 mai, în fiecare luni de la ora 22:55 pe TNT.

Tagged in:
Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.