Malaezu.ro

Fast and Furious 8 rămâne un film decent chiar și fără Paul Walker

Am fost printre cei care au considerat că seria Fast and Furious trebuia să se termine odată cu dispariția lui Paul Walker; al șaptelea film, ăla în care personajul lui Paul își ia rămas buni de la fani și își desparte drumul de cel al lui Vin Diesel într-o secvență devenită inclusiv memă pe internet a fost chiar bun, motiv pentru care eram de părere că trebuia să fie ultimul.

Am strâmbat puțin din nas când am văzut că mai urmează încă două filme, recunosc. Și nu pentru că după șapte filme nu mai ai ce să fac cu povestea aia, că dacă-ți place seria oricum nu-ți pasă de poveste. Fast and Furious 8 nu mai are nicio legătură cu primele filme, exceptând distribuția; o mică parte din ea. Ideea aia de curse ilegale a dispărut cu totul, nu mai există conflict între oamenii legii și băieții cu mușchi de la periferie, lucrurile au evoluat atât de mult încât vorbim deja de organizații internaționale de terorism cibernetic, de războaie mondiale și conflicte militare ce implică focoase nucleare.

Ăsta e un minus, dacă mă întrebi pe mine, dar pe de altă parte nu puteai duce mai mult de trei filme în jurul ideii de curse ilegale. În fond și Harry Potter începe cu niște aventuri simpluțe prin Hogwarts și ajunge să salveze o lume întreagă și să oprească un război între vrăjitori.

Îmi place că, pe măsură ce povestea devine din ce în ce mai ștearsă și deloc atractivă, filmele compensează prin acțiune și umor; nu neapărat în ordinea asta. Fast and Furious e genul ăla de film de la care ți-ai dori să nu aibă timpi morți, dialoguri inutile sau dramatism deloc necesar; e genul ăla de film de la care vrei să vezi curse, mașini tunate și femei frumoase.

Cred că filmul ăsta dispune de cel mai mare nivel de umor din serie, îmi place super mult de Roman, personajul lui Tyrese Gibson. Fain și conflictul dintre Statham și The Rock, care-s nevoiți să lucreze împreună după ce se ceartă și se insultă ca niște puștani de liceu.

În rest, dacă ți-au plăcut filmele până acum și apreciezi ideea din spate, o să-ți placă și Fate of the Furious; e un film destul de lejer, te relaxează și-ți oferă niște imagini chiar mișto. Bine, eu l-am văzut în IMAX, unde mașinile alea arată într-un mare fel!

Tagged in:, ,
Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

1 Comentariu

  1. Enache Alexandra

    1 mai 2017 - 5:21 pm
    Răspunde

    L-am vazut si eu zilele trecute. Mi s-a parut un film chiar bun, comparativ cu filmele aparute anul trecut, extrem de mediatizate, care nu mi s-au parut atat de exceptionale pe cata reclama s-a facut. Anul asta am vazut cateva filme care chiar merita vizionate si mediatizate, semn ca industria isi revine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.