Malaezu.ro

5 filme Disney pe care să le vezi în 2016

Am văzut aseară animația Zootropolis. Sub Inside Out, însă mai bună ca Big Hero 6. Dacă e să mă raportez la istoria recentă a animaților Disney, cam ăsta ar fi topul, cu Inside Out lider, urmat de Zootropolis și de Big Hero 6. Oricum, foarte bun!

E vorba de un Univers paralel în care societatea modernă e compusă exclusiv din animale ce au căpătat caracteristici umane. Doar că istoria și stereotipurile le împiedică pe acestea să-și urmeze visurile, astfel că un iepure este obligat să cultive morcovi, în timp ce o vulpe este privită drept un șarlatan al comunității.

În peisaj apare însă Hopps (voce Ginnifer Goodwin), un iepure cu aspirații de polițist. Într-o lume în care oricine, de la familie la superiori, îi spune ca nu poate reuși cu ceea ce și-a propus, Hopps găsește un aliat tocmai în vulpea Nick Wilde (voce Jason Bateman), care este la fel de marginalizată. Cei doi primesc pe mână un caz destul de complicat și au parte de aventura vieții lor încercând să-l rezolve.

Filmul are niște referințe foarte faine la un clasic al cinematografiei precum The Godfather, dar și niște apropouri pline de umor la birocrația societății moderne. Cu mai multe dialoguri simpatice, care te fac să râzi, dar și să empatizezi cu personajele în egală măsură animația poate prinde cu ușurință atât la publicul tânăr și foarte tânăr, cât și la cel mai matur.

Trailerul pentru varianta în engleză îl aveți mai jos, însă filmul apare în cinematografele din România nu doar subtitrat, ci și dublat, distribuit de CineForum începând de vineri, 4 februarie.

Al doilea film de pe listă, programat pentru 15 aprilie este The Jungle Book, ecranizarea modernă a unei povești clasice. Are o distribuție plină de nume mari precum Scarlett Johansson, Idris Elba, Bill Murray, Jamie Dornan sau Ben Kingsley și, pare-se din trailer, chiar și efecte vizuale marfă. Eu personal sunt cam sătul de animațiile alea vechi făcute de Disney și mă bucur că cei de-acolo vin cu adaptări noi.

Pe 27 mai apare filmul Alice Through the Looking Glass, continuarea poveștii din 2010 și ecranizarea după cel de-al doilea roman al lui Lewis Carroll. Din distribuție fac parte Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway și regretatul Alan Rickman. Dacă în prima parte Alice a fost nevoită să se lupte cu Regina Roșie, de această dată se pare că împotriva ei este însuși Timpul.

Un alt sequel urmează să apară și pe 17 iunie, atunci când poate cel mai faimos peștișor din lume, Nemo, pleacă în căutarea lui Dory. Acțiunea din Finding Dory are loc la aproximativ un an de la evenimentele primului film, iar în centrul atenției este acum fosta parteneră de drum a lui Merlin: Dory, peștișorul cu pierderi de memorie. La cât de mult mi-a plăcut prima parte acum 13 ani, sper ca și cea de-a doua să fie pe măsura așteptărilor; chiar dacă am mai crescut ceva…

Nu în cele din urmă, Pete’s Dragon e un film despre care sunt curios fără a avea vreun motiv anume. Pare așa o combinație de Tarzan, The Jungle Book și How to Train Your Dragon, iar trailerul ăsta mi-a atras atenția. Apare în cinematografe pe 19 august.

Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.