Malaezu.ro

Am văzut A Star Is Born și cred că este unul dintre cele mai bune filme ale anului

Să curgă Oscarurile. A Star Is Born este excelent cap-coadă, iar remarca asta vine de la un om care are empatia unei crengi în majoritatea timpului. N-am mai văzut de mult un cuplu de protagoniști care să dezvolte o chimie atât de profundă; poate că sunt și sub influența unei vizionări recente, însă o zic fără diminuez în niciun fel prestațiile Emmei Stone și a lui Ryan Gosling în La La Land: Lady Gaga și Bradley Cooper sunt peste.

Iar răspunsul la întrebarea „chiar cântă Bradley Cooper?” e unul afirmativ. Vocile celor doi se completează perfect, am băgat pe repeat playlistul din Spotify imediat după film doar pentru că am preferat să-l ignor înainte; e fix o decizie personală, mi se pare că experiența de a asculta o piesă pentru prima oară în contextul pentru care a fost ea scrisă depășește calitatea unei versiuni de studio.

Totodată, nu știu dacă lumea conștientizează, dar vocea lui Bradley Cooper în A Star Is Born, cu timbrul ăla care pompează adrenalină în prezența feminină din sala de cinema îi aparține aceluiași om care îi reproduce replicile lui Rocket în Guardians of the Galaxy. Eu nu pot să-mi scot din cap treaba asta.

De cealaltă parte am reușit să-mi completez imaginea cu privire la calitățile artistice ale lui Lady Gaga. Eu sunt fan, deși nu știe nimeni că nu scriu despre asta pe blog și nu-i dau share la piese pe Facebook. Și eram convins că-i o actriță bună doar urmărind ce face prin clipuri. Apoi am văzut documentarul Gaga: Five Foot Two pe Netflix și am rămas impresionat, ți-l recomand.

Povestea e conturată impecabil către un final impresionat și dur totodată. Dur prin modul în care e prezentat, e apăsător și, țin să mă repet, asta ți-o zice un om care rezonează rar cu personajele unui film. O să aibă multe nominalizări la Oscar, eu sper să plece acasă cu câteva statuete că m-am săturat să fie premiate toate animațiile de la Pixar pentru muzică.

În altă ordine de idei, eu nu cunosc direct industria muzicală și de showbiz, tot ce știu vine din ce-am citit și ce-am mai auzit de la oameni cât de cât implicați. Dar e o lume nasoală pe care A Star Is Born o relatează bine de tot; o lume în care e super greu să intri și n-o poți face fără noroc, deci oricine îți zice că dacă ai talent și muncești mult vei reuși nu știe ce vorbește.

Și în același timp o lume care te schimbă fără să-ți dai seama, că e ușor să privești detașat și să-i zici lui Gaga să nu facă asta sau ailaltă, că tu știi consecințele, că doar ai mai văzut și alte filme, dar apoi stai și te gândești dacă nu cumva ai trecut și tu printr-o situație similară și n-ai acționat fix la fel. Poate că situația aia similară nu îți oferea un Grammy, dar când vine vorba de compromis nu există grad de comparație.

Tagged in:,
Despre 
Blogger aici, social media editor la Kooperativa 2.0, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber mai sunt și student la social media.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.