Malaezu.ro

Un articol din presa britanică explică de ce Liviu Dragnea reprezintă speranța democrației europene

Știu că toată lumea e preocupată de emisiunea lui Gâdea de aseară, dar voiam să semnalez un articol publicat azi pe site-ul independent.co.uk, în care autorul Denis MacShane îl glorifică pe Liviu Dragnea și îl consideră speranța social-democraților din Europa.

„At a time when the centre-left all over the EU is on the ropes the arrival of Liviu Dragnea will cheer up European social democracy when many of its politicians are floundering.”

Cam așa sună primul paragraf, în contextul în care state precum Bulgaria și Republica Moldova au cam dat-o în bară la ultimele alegeri. Apoi urmează tot felul de complimente adresate liderului PSD-ist și o serie absolut incredibilă de laude la adresa realizărilor și planurilor sale. N-are sens să citez mai multe aici, am dat link către articol încă de la început.

Dincolo de partea de PR, de felul în care apar articolele astea și ce-i la baza lor, dincolo de oportunitatea lui Gâdea de a preciza la el în emisiune că, uite, marele om Liviu Dragnea e lăudat de un site precum independent.co.uk, cred că pentru noi, cei care suntem ancorați măcar puțin la realitatea țării în care trăim reprezintă doar un argument în plus pentru a merge la vot.

Că, da, într-adevăr, harta aia roșie pe care am văzut-o în ultima perioadă cu tot estul Europei condus de partide socialiste cu înclinații pro-Rusia (în majoritate) poate avea o pată de culoare în dreptul României. Și, da, Denis MacShane are dreptate, România chiar poate oferi o bucată mică de speranță celor din jur. Doar că nu așa cum se gândește el.

Important e să mergem la vot pe 11 decembrie, în rest cred că ne plângem degeaba apoi că nu ne convine ce se întâmplă. Am mai spus-o și după alegerile din vară, nu-i suficient să ne aducem aminte de toate chestiile care se petrec în țara asta cu două săptămâni înainte. Educația politică trebuie oferită în permanență. Dar, bine, aici a explicat Cioloș aseară mai bine care-i diferența dintre critici, exagerări și minciună. Nu c-ar conta prea tare atunci când încerci să-i explici mincinosului că minte.

Apropo, să citiți și comentariile de la articolul cu pricina, sunt savuroase!

Despre 
Blogger aici, social media editor la Kooperativa 2.0, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber mai sunt și student la social media.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.