Cred că cea mai tare inițiativă din ultima vreme în România a venit din partea organizatorilor Untold, care au oferit bilete la festival celor care au donat sânge în centrele de specialitate. Pay with blood s-a dovedit a fi o campanie mai mult decât binevenită, de pe urmă căreia a beneficiat toată lumea implicată și, aș mai adăuga eu la cât sânge s-a recoltat, și mulți alți oameni.
Dar nu despre campania cu pricina voiam eu să vă povestesc; îmi aduc aminte că în urmă cu ceva ani, împins de la spate de un coleg de liceu, am ajuns într-un fel de loc dintr-ăsta destul de dubios unde ar fi urmat să donăm sânge. N-am făcut-o, nu din cauza fricii sau a vreunui sentiment asemănător, ci pentru că am rămas perplex în fața condițiilor de acolo. Nu știu câți dintre voi aveți habar despre cum arată într-adevăr un centru de donare de sânge în România, însă raportându-ne la alte condiții de p-aici s-ar putea să vă faceți o idee.
Mă gândesc că sunt foarte mulți alți oameni care, asemeni mie pe vremea aia, sunt împiedicați din a face o faptă bună tocmai de un sistem destul de prost pus la punct. În contextul ăsta zic că-i o idee bună să las aici pe blog, unde poate fi găsit te toată lumea, următorul video, cu speranța că cineva îl va urmări până la capăt și va înțelege mai bine cum stă treaba cu centrele astea de donare de sânge.
Foarte pe scurt, Asociația React a renovat 8 astfel de centre din țară, în București, Buzău, Cluj, Giurgiu, Iași, Slatina, Suceava și Târgu Jiu. Vorbim despre un număr total de 127.000 de oameni care vor beneficia de condiții optime atunci când decid să doneze sânge și, implicit, de mulți bolnavi care pot fi ajutați ulterior. Proiectul a fost susținut de Fundația Vodafone, care a investit aproape 350.000 de euro și care merită felicitări pentru efortul depus.
0 Comentarii