Malaezu.ro

Cel mai frumos gol din 2016 a fost marcat de un malaezian

Aseară la Zurich a avut loc o decernare de premii organizată de FIFA ce l-a avut cap de afiș pe Cristiano Ronaldo, care a câștigat trofeul pentru cel mai bun jucător al anului 2016 (FIFA World Player of the Year); care e diferit de Balonul de Aur pentru că, începând de anul acesta trofeul Ballon d’Or nu mai e acordat de băieții de la FIFA, ci doar de ziarul francez L’Equipe. Habar nu am dacă asta îi va scădea din valoare și dacă trofeul FIFA va fi considerat în viitor mai important, cert e că Ronaldo le-a luat pe ambele în 2016.

Dincolo de aspectul ăsta, pentru mulți oameni (inclusiv pentru mine) principalul punct de interes a fost acordarea Trofeului Puskás, un titlu ce se acordă anual jucătorului care înscrie cel mai frumos gol din toată lumea. De obicei trofeul merge la jucători mai puțin cunoscuți, de la echipe sau din ligi mai puțin (spre deloc) mediatizate. Nu c-ar fi vreo regulă, ci pentru că deseori fotbalul e mai spectaculos în ligile sud-americane sau chiar prin Asia, decât în marile campionate din Europa.

Cel mai frumos gol din 2016 a fost înscris de către un malaezian în prima ligă a țării sale. Mohd Faiz Subri joacă pentru Penang FA și a marcat golul anului într-un meci contra celor de la Pahang FA. Treceți peste denumiri. El a concurat împotriva unui jucător brazilian, dar și a unei jucătoare de fotbal feminin, pentru că FIFA nu are vreo reglementare din punctul ăsta de vedere.

Acum golul, că e superb. Sper ca în 2017 trofeul să ajungă la Giroud pentru bijuteria asta.

Tagged in:, , ,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.