Malaezu.ro

Am văzut Deadly Class, un fel de Harry Potter cu asasini

Deadly Class e o combinație între Harry Potter și Umbrella Academy, în care niște puști cu probleme învață la o școală de asasini cum să ucidă cât mai eficient alți oameni. Asta e premisa de la care pleacă totul într-un serial de 10 episoade disponibil în momentul ăsta integral pe HBO GO; cel puțin sezonul I, vedem ce urmează.

Serialul e bazat pe o serie de benzi desenate cu același nume publicată de Image Comics începând cu 2014; la ora la care scriu articolul ăsta sunt în total 37 de numere publicate.

Protagonist e un puști pe nume Marcus Lopez Arguello, căutat de poliție pentru incendierea unui orfelinat, genul ăla de om care are potențial de psihopat; există ideea de „potențial de psihopat”? Marcus e găsit de un tip pe nume Master Lin (jucat de Benedict Wong, sigur îl știi din Doctor Strange) și adus la școala asta de asasini numită King’s Dominion.

Acolo face cunoștință cu niște personaje numite Saya, Maria, Willie și Billy; sau, cum mai sunt ele cunoscute în societatea modernă, o asiatică, o hispanică, un negru și un punker. Și dacă asta nu era suficient mai apare prin cadru și un rus numit Viktor (cred că au dat cu banul să decidă ce să aleagă între Viktor și Igor) care face glume despre comunism; mă rog, el nu glumește, dar mie mi s-au părut amuzante. Ăștia toți au probleme la mansardă, dar partea amuzantă abia acum urmează.

Să înțelegi de ce am zis de Harry Potter: școala aia e un fel de Hogwarts pentru asasini. Adică sunt niște grupuri, gen casele gândite de Rowling, unde ăștia fraierii sunt Șobolanii și în loc de o bufniță ca animal de companie au, ai ghicit, un schelet de șobolan, pentru că un șobolan viu era prea previzibil.

Mai departe au și cursuri, fix ca într-o școală normală: cursuri de luptă corp la corp sau de otrăvuri, de exemplu. Primesc și teme: la un moment dat tema lor e, în mod evident și foarte previzibil, să ucidă pe cineva fără să lase urme. Dar, hei, aș fi dat oricând tema la fizică dintr-a 11-a pe un asasinat.

Atmosfera e super hilară, e genul ăla de show în care fie tu, fie personajele consumă droguri în timp ce e vizionat. E interzis minorilor pentru că e destul de explicit în limbaj și violență, ceea ce-l face super greu de tradus de Irina Margareta Nistor. Spoiler: eu l-am văzut pe HBO GO cu subtitrare în română, crede-mă, a reușit să-l traducă im-pe-ca-bil. Îmi place că bagă în fiecare episod niște secvențe animate de flashbacks, care-s super comic accurate. Iar asta e fraza cu cele mai multe cuvinte în engleză din istoria acestui blog.

Îl găsești și sub numele Academia Asasinilor, eu ți-l recomand cu tărie, mie mi-a plăcut maxim.

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.