Malaezu.ro

Despre ce se va discuta anul ăsta la Oscaruri

Premiile Oscar sunt singurele premii din lumea asta despre care știe toată lumea și are o părere toată lumea; în special în România. Nimeni n-a zis nimic de Globurile de Aur, unde oricum se discută mai mult despre ținute decât despre filme, iar de celelalte ceremonii unde tot felul de critici și asociații din Statele Unite dau premii nu cred c-au auzit și alți oameni în afară de cei implicați. Valabil și pentru alte industrii, că nici atunci când vorbim de muzică sau sport nu se face atâta vâlva ca la Oscaruri.

Îți mai aduci aminte ceremonia de anul trecut? Aia despre care nu s-a discutat mai nimic până când s-a anunțat greșit câștigătorul categoriei pentru cel mai bun film al anului; și atunci tot internetul a luat-o razna și vreo două zile nu găseai nimic altceva în feedul de Facebook decât păreri despre cum a fost sau nu un PR stunt ce s-a întâmplat acolo. Sau ediția de acum doi ani, cea la care a plecat DiCaprio acasă cu o statuetă în sfârșit, pentru rolul din The Revenant. Cred că oamenii de pe internet aveau foldere speciale în laptopuri intitulate „DiCaprio finally wins Oscar” și „DiCaprio loses an Oscar again”, după care au dat drumul la meme-uri.

Cei care organizează evenimentul ăsta nu sunt proști deloc, știu ce fac. Anul ăsta se discută mult despre acuzațiile de hărțuire sexuală aduse unor oameni celebri din industrie. Nu zic că-i rău, adică e bine că s-a întâmplat ce s-a întâmplat și se trage în continuare un semnal de alarmă asupra problemei. Iar treaba asta vine la fix pentru ca presa să scrie despre discursurile câștigătorilor, care vor fi îndreptate în direcția asta în mare măsură. Ceva asemănător s-a întâmplat deja la Golden Globes, unde majoritatea femeilor prezente au purtat rochii negre în semn de protest.

În cazul în care ai urme de îndoială cu privire la subiectul ăsta, uită-te pe lista nominalizaților. La categoria Best Actor in a Supporting Role e Cristopher Plummer, pentru rolul din All the Money in the World. Posibil să fi auzit deja de titlul filmului ăsta. E filmul în care juca Kevin Spacey înainte să fie acuzat de hărțuire sexuală, înainte să fie înlocuit cu Plummer și toate secvențele sale să fie refilmate. Iar acum Plummer e nominalizat la Oscar, unde eu zic c-o să câștige și o să urce pe scenă vorbind despre ce s-a întâmplat acolo. Iar a doua zi presa va scrie cum Spacey a ratat un premiu Oscar din cauza hărțuirilor sexuale de care a fost acuzat.

Pentru că așa se întâmplă în general, ai nevoie de un subiect despre care să poată avea toată lumea câte-o părere. Probabil că internauții cu experiență deja își fac meme-urile cu Plummer și Spacey.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.