Malaezu.ro

Am făcut un studiu despre seriale și am aflat că 70% dintre români se uită la conținut piratat (infografic)

La începutul acestui an te rugam să mă ajuți cu completarea unui studiu de piață despre seriale de care aveam nevoie atât pentru a-mi putea redacta lucrarea de licență, cât și pentru a afla mai multe informații despre cum gândește publicul pe zona asta. Am reușit să strâng 1.702 răspunsuri, să-mi susțin licența, să termin facultatea și, cel mai important, să extrag câteva concluzii destul de interesante.

În acest sens am realizat un infografic în care am aruncat rezultatele studiului și pe care l-am atașat mai jos pentru a fi studiat de oricine dorește. Mi se pare interesant că, mai ales fiind răspunsuri secrete (nu am colectat niciun mail sau informație despre respondenți în afara celor oferite în cadrul chestionarului), aproape 70% dintre cei care au participat la studiu au recunoscut că urmăresc serialele sub formă de piraterie.

Dacă lăsăm la o parte acest aspect, aproximativ 50% dintre respondenți au susținut că urmăresc serialele prin intermediul serviciilor de streaming și doar 23% le văd la tv. De altfel HBO și Netflix sunt cele mai urmărite rețele de televiziune, cu avantajul oferit HBO de faptul că este mai vechi în România decât principalul său concurent. Majoritatea respondenților sunt atrași de povestea unui serial înainte de orice, iar principalele lucruri pe care vor să le vadă pe canalele sociale ale acestuia sunt trailerele și conținutul de tip making-of.

Despre 
Blogger aici, social media editor la Kooperativa 2.0, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber mai sunt și student la social media.

1 Comentariu

  1. Razvan

    3 iulie 2017 - 2:21 pm
    Răspunde

    Foarte interesant, tin minte ca am facut si eu chestionarul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.