Malaezu.ro

Cum să faci să îmbini utilul cu plăcutul în concediu

Ieri am trăit o treabă super interesantă pe care n-o mai experimentasem de ceva vreme: când am ajuns seara acasă de la birou mi-am dat seama că nu mai am nimic de făcut. Ceea ce ar trebui să fie firesc într-o lume normală, dar cum universul meu recent s-a mutat de la examenul de licență la redactarea lucrării și de la examenele din sesiune la cele din restanțe sentimentul ăla atât de plăcut de inutilitate nu-și mai făcuse simțită prezența de ceva vreme.

Știi cât de fain e să te simți inutil pentru câteva ore? Să te uiți la un film sau să joci FIFA sau să citești o carte (de benzi desenate în cazul meu, ăla e nivelul, recunosc). Sunt lucruri pe care oricum le faci, dar e mult mai mișto să le faci fără să te gândești că „gata, după episodul ăsta mă apuc de treabă!

Și n-o zic de parcă mi-aș fi crucificat eul procrastinării pentru a mă motiva să fac lucruri, dar stresul ăla c-ar fi trebuit s-o fac tot a fost prezent acolo. D-aia am ales ca acum că am ocazia să mă bucur și eu corespunzător de vara asta s-o fac într-un mod care să fie cât mai folositor cu putință; minus orele alea în care avem cu toții nevoie să ne simțim inutili.

De exemplu o să plec în Biz SMS Camp weekendul viitor, de pe 6 până pe 9 iulie la Pârâul Rece. Merg deja de doi ani acolo, asta e a patra ediție la care particip și știu că de fiecare dată s-a dovedit a fi ce trebuie. Pentru că e partea aia de relaxare de care simt că am super multă nevoie în perioada asta, sunt niște petreceri care arată exact așa cum trebuie să arate și simți cum lași grijile și problemele la intrare, exact cum te sfătuiau afișele alea de la McDonald’s.

Apoi mai e partea aia în care timp de trei zile stai sub același acoperiș cu niște oameni care sunt cam pe-aceeași lungime de undă cu tine și ai ocazia să-i cunoști mai bine și să consolidezi niște relații care sigur te vor ajuta mai departe. Și chiar dacă totul pare doar o joacă, la final ajungi să realizezi că ai făcut foarte bine ce-ai făcut și ai reușit să-ți faci rost de un concediu în care ai îmbinat utilul cu plăcutul.

E o experiență pe care ți-o recomand dacă ești implicat în domeniu, indiferent că ești blogger, lucrezi într-o agenție sau într-un departament de comunicare. Și mie mi-a fost recomandată la început, iar acum, patru ediții mai târziu sunt convins c-a fost alegerea cea mai bună; plus c-am făcut-o să sune exact ca într-un teleshopping realizat corect în pauzele dintre buletinele de știri și emisiunile cu tineri însurăței.

Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.