Malaezu.ro

Știați că vă puteți juca Minesweeper direct de pe Instagram?

Jocul de Minesweeper a fost printre primele pe care le-am încercat atunci când mi-am cumpărat un calculator; pe vremea când nu aveam acces la internet. Venea la pachet pe Windows XP alături de alte jocuri gen Solitaire sau Pinball.

Dacă vă mai aduceți aminte, era joculețul acela în care aveați o tablă de joc împărțită în mai multe pătrățele (în funcție de dificultate) sub care erau ascunse bombe. Ajutați de cifrele inscripționate pe unele dintre pătrate puteam afla câte bombe sunt în jurul lor și încercam să deschidem toate pătratele de pe tablă fără a ne atinge de vreo bombă; care ar fi adus în cele din urmă sfârșitul jocului.

La începutul săptămânii jocul de Minesweeper a fost adus pe Instagram, pe contul @Minesweepergame de către agenția Saatchi & Saatchi. În spatele inițiativei se află un parteneriat între filiala din Danemarca a agenției și departamentul Mine Action Service din cadrul Națiunilor Unite, care dorește să atragă atenția asupra numărului de victime produs de minele de teren din întreaga lume. În fiecare zi 10 oameni mor sau își pierd cel puțin un membru din cauza minelor de teren, conform celor de la ICBL.

Ideea jocului e aceeași ca pe vechile Windows XP: practic fiecare pătrat corect descoperit te redirecționează către un nou cont de unde să continui jocul. Asta, desigur, dacă nu descoperi o bombă care-i va pune capăt. Aveți mai jos și un scurt tutorial în sensul ăsta. În total, pentru realizarea jocului s-au creat peste 100 de conturi de Instagram pe care au fost încărcate peste 1.700 de poze.

Mi se pare foarte tare cum un joc lansat în 1989 și atât de popular acum mai bine de 10 ani este regândit astăzi și adus în atenția generațiilor care au înlocuit jocul de Solitaire cu scroll-ul pe Instagram. Plus că și mesajul transmis este unul pe măsură: în orice moment cineva poate călca pe o mină de teren!

Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

2 Comments

 1. Emil Calinescu

  10 aprilie 2016 - 11:30 am
  Răspunde

  Ce mic esti: eu am jucat prima oara acest joc pe Windows 95. Cand mi-am pus XP deja ma plictisisem de el.

  • Alexandru Ion

   10 aprilie 2016 - 11:58 am
   Răspunde

   Primul meu sistem de operare a fost XP. 95 aveau calculatoarele vechi de la orele de informatică din clasele I-IV, dar nu jucam Minesweeper pe ele. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.