Malaezu.ro

Cred că noul album Vunk o să rupă!

A avut loc aseară la Sala Polivalentă concertul Un Nou Univers, al Trupei Vunk. De care sunt convins c-a auzit deja tot internetul și, la câte poze și check-in-uri am văzut de-acolo, la fel de sigur sunt și de faptul că mare parte din prietenii mei de pe Facebook l-au urmărit de la fața locului.

Cornel Ilie și ai lui au oferit publicului un mix impresionant de piese, începând cu anii ’90 și până la melodiile de pe următorul lor album, ce urmează să apară la început de 2016. De la Prăjitura cu jeleu și până la recentul Un nou univers, de la duete și până la melodii omagiale, concertul a fost complet; și-acum vorbesc strict din punct de vedere muzical.

Cât despre spectacolul în sine, a fost d-ăla de te tot face să exclami bă, băiatule! la fiecare nebunie, fiecare notă atinsă, lumină proiectată și gest cât de mic schițat. Iar atunci când îl mai vezi pe Cornel traversând în zbor sala, cu artificii ieșindu-i din sneakerșii cumpărați din banii de bilete zici că pur și simplu n-are ce să se întâmple mai mult. Că tu ești atent la el și n-o vezi pe fata care zboară și ea din cealaltă direcție.

De ce zic c-o să rupă noul album Vunk: în principiu pentru c-am ascultat niște melodii pe care acum nu le pot găsi pe Youtube, Zonga sau chiar pe un CD în magazine; iar asta e frustrant. Are un duet cu Nicole Cherry care mi-a plăcut maxim și care cred (și sper) c-o să ajungă cât de curând pe radio*. Și nu numai melodia asta, ci și restul vor face din albumul ăsta nou un succes incredibil.

Unul dintre momentele speciale ale serii a fost oferit de Cornel împreună cu Paula Seling, alături de care a interpretat celebra melodie a Beatleșilor, Across the Universe. Mâine (9 octombrie) John Lennon ar fi împlinit 75 de ani și, așa cum a spus-o chiar Cornel, dac-ar fi fost încă în viață ar fi conturat noi universuri și noi frontiere muzicale.

De-a lungul concertului pe ecranele din spatele Trupei Vunk au rulat imagini live cu oameni care se filmau și s-au înscris pe site-ul http://www.vunk.ro/unu, în timp ce prin sală se tot plimbau mai multe mingi gonflabile uriașe, pictate de copii. Una dintre piesele mele preferate, Fiecare, a fost cântată de Cornel Ilie alături de Călin Goia, într-o variantă inedită și foarte, foarte faină. Pentru că nu există acum o înregistrare cu duetul celor doi, îmi închei articolul cu un videoclip realizat tot la Sala Polivalentă, însă acum trei ani.

Poze de la concert puteți găsi la Dragoș pe blog.

* pe profilul meu de Facebook începuse așa un pui de discuție despre a fi sau a nu fi pe radio, a fi prezent în țară sau în afara ei. Cum ziceam și acolo, băieții de la Vunk fac o treabă excelentă în România, au piese mișto și oferă publicului un spectacol pe cinste. Nu cred c-ar fi o idee bună să încerce să schimbe asta doar pentru a ajunge mai ușor la un public străin care cred – poate mă înșel – că nu-i interesează oricum în mod deosebit.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.