Malaezu.ro

Levi Miller o să ajungă un actor mare!

Ascultați ce vă spun: deci puștiul ăsta e fantastic! L-am văzut recent în Pan și mi-a plăcut la nebunie cum s-a jucat cu personajul său. Mi-a adus aminte de Radcliffe în 2001, atunci când debuta în seria filmelor Harry Potter. Sau, și mai departe, de Macaulay Culkin înainte s-o ia razna. Adică fix genul ăla de copii la care te uiți și știi, pur și simplu știi c-ar putea avea o carieră strălucită în față.

Levi Miller este Peter, orfanul părăsit de mamă și lăsat în grija unei tanti scorțoase la un orfelinat în Regatul Unit. Acțiunea filmului Pan are loc în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, atunci când Peter și colegii săi de la orfelinat sunt răpiți de niște pirați zburători și duși în Tărâmul de Nicăieri. Nu înainte, însă, ca puștiul să găsească o scrisoare din partea mamei sale și să-și propună să o găsească pe femeie.

Mi s-a făcut piele de găină atunci când, odată ajuns în Neverland (eu, spectatorul) am fost întâmpinat de muzica celor de la Nirvana. Imaginați-vă sute de pirați fredonând Smells Like Teen Spirit și așteptându-și liderul, pe Barbă Neagră (Hugh Jackman) să-și facă apariția. Sau nu vă imaginați, ci mergeți și convingeți-vă.

Și tot legat de treaba asta, filmul prezintă o paralelă excelentă între antagonistul principal din Neverlend – Black Beard – și cel din UK – educatoarea de la orfelinat. Una din replicile introductive ale femeii este reluată spre final de pirat, accentuând ideea că, indiferent de Universul în care ne aflăm, de lumea de care aparținem, fie ea fictivă sau ancorată în realitate, ideile de bază rămân aceleași.

Personajele cu care am copilărit pe vremea când desenul animat Peter Pan era difuzat pe Fox Kids ajung acum pe marele ecran într-o variantă întinerită. James Hook (Garrett Hedlund) este prezentat înainte să devină Căpitanul Hook, iar filmul explică una dintre principalele teme ale poveștii clasice a lui Peter Pan: teama lui Hook de crocodili. Un rol important îl are și Tiger Lily (Rooney Mara), care completează trio-ul și li se alătură lui Peter și James în încercarea lor de a scăpa de Barbă Neagră.

De asemenea filmul oferă un moment cameo și lui Tinkerbell: Clopoțica îi vorbește pentru prima oară lui Peter atunci când Black Beard amenință să le distrugă lumea, cerându-i ajutorul. Adeel Akhtar este Sam Smiegel, cel care va deveni ulterior Domnul Smee, mâna dreaptă a lui Hook; până atunci, însă, Smiegel se vede nevoit să lucreze pentru Black Beard.

Originile universului schițat de J.M. Barrie sunt expuse de o manieră ce mi-a amintit de copilărie mai mult decât m-aș fi așteptat. Dincolo de povestea asta, însă, cel mai mult mi-a plăcut interpretarea lui Pan făcută de către Levi Miller. O să vă placă noul Pan în special dacă aveți habar de povestea sa, dacă ați citit cartea sau măcar dacă ați urmărit desenul animat de care aminteam anterior. Și da, știu că inițial a fost o piesă de teatru, doar că pe aceea n-am văzut-o încă.

Pan intră în cinematografe începând cu 9 octombrie, distribuit fiind de Freeman Entertainment.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.