Malaezu.ro

Patru seriale de urmărit în toamna asta

În sfârșit e septembrie, luni, vorba poetului; unde poetul era Horia Brenciu. Afară bate o ploaie d-aia tristă, cerul e suficient de întunecat încât să zici c-a venit noaptea polară, iar traficul e oribil. Exact așa cum arată un început de toamnă corespunzător.

Prilej pentru care am găsit patru seriale care vor debuta în scurt timp în Statele Unite și care se anunță mișto, măcar din trailere și poveste. Toate patru sunt la primul sezon, că altfel mai sunt o grămadă de alte opțiuni pentru cei familiarizați cu sedentarismul. Dar am zis să fie ok și pentru cei care simt nevoia să se apuce acum de un serial nou pe care să-l urmărească săptămânal.

1. The Exorcist (23 septembrie)

Știți romanul lui William Blatty apărut în ’71, Exorcistul? Cu preoții ăia care încercau să alunge un demon din corpul unui copil de 12 ani. Au apărut și niște filme după carte, trei principale și vreo două prequeluri apoi. Bun, în doar câteva zile pe Fox debutează și serialul cu același nume și o poveste asemănătoare. În rolurile principale îi puteți vedea pe Alfonso Herrera (dacă erați fani Rebelde acum 100 de ani știți despre ce vorbesc) și pe Ben Daniels (remarcat mai nou în House of Cards).

2. Van Helsing (23 septembrie)

În aceeași zi și parcă din același univers debutează și Van Helsing, un serial al cărui titlu sigur vă va suna super cunoscut. Chiar dacă la prima vedere pare încă un serial cu vampiri, pe mine mă atrage din principiu numele lui Van Helsing d-acolo, tocmai d-aia o să-i dau o șansă. Nu-i vorba de Abraham, ăla cunoscut de toată lumea, ci de o rudă îndepărtată numită Vanessa. Pe scurt, ea e adusă la viață într-o lume cucerită de vampiri cu misiunea de a-i omorî pe toți și a salva rasa umană. Clișeic, recunosc, dar Kelly Overton pare foarte badass în rolul principal.

3. Luke Cage (30 septembrie)

Oamenii de la Netflix încearcă să facă un univers Marvel pe tv exact la fel de mișto cum e cel cinematografic. Au început cu Daredevil acum doi ani, apoi a fost Jessica Jones, iar acum e Luke Cage; în 2017 urmează Iron Fist, iar împreună cei patru vor alcătui grupul The Defenders, un fel de Avengers mai mic. Luke Cage a debutat deja pe micile ecrane în povestea Jessicăi Jones, acolo unde era un fel de iubire secretă a eroinei, ocazional partener sexual și tip dur cu piele indestructibilă (căci aia e super-puterea lui). Netflix n-a greșit deloc până acum când a venit vorba de Marvel, deci mă aștept de la Luke Cage să fie un serial reușit.

4. Westworld (2 octombrie)

Ăsta-i de departe serialul pe care-l aștept cel mai mult. Întâi de toate că-i produs de HBO cu J.J. Abrams și Jonathan Nolan și are o distribuție fantastică: Anthony Hopkins, Ed Harris și James Marsden printre alții. Apoi cică s-aude c-ar fi noul Game of Thrones, mai ales că-i lansat fix după ce au anunțat oamenii d-acolo că în curând se termină serialul cu pricina. Pe scurt despre poveste, e vorba despre un parc tematic futurist populat de inteligența artificială. O premisă grozavă, dacă mă întrebați pe mine.

Aveți alte recomandări de seriale? M-ar interesa mai mult cele care urmează să se lanseze, că altfel am o listă destul de lungă. Dar sunt curios ce nume v-a atras atenția și de ce.

Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

3 Comments

 1. Silviu Pal

  19 septembrie 2016 - 1:01 pm
  Răspunde

  Heeei, e Manuel in primul film :P. Pare interesant, daca iti plac demonii. Al doilea e alt film cu vampiri, asa cum zici si tu, chiar daca scrie „Van Helsing”. Too many vampire movies!
  Luke Cage pare cel mai interesant dintre cele 4. De ultimul nu stiu ce sa zic, pare cam western, insa Anthony Hopkins acolo ii da un farmec.

  • Alexandru Ion

   19 septembrie 2016 - 1:30 pm
   Răspunde

   Westworld are o listă de nume (Hopkins, Abrams, la care se adaugă brandul HBO) prea mișto ca să nu-i dau o șansă. Am neglijat GoT 6 sezoane, m-am ars o dată, n-o să se mai repete. Mark my words, o să vezi cum aproape toată lumea va vorbi despre Westworld în mai puțin de-o lună. :))

   • Silviu Pal

    19 septembrie 2016 - 8:12 pm
    Răspunde

    Ramanem pe pozitii sa vedem daca se adevereste ce zici tu 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.