Malaezu.ro

Ce mi-a plăcut și ce nu la Premiile TV Mania

În copilărie ai mei cumpărau săptămânal revista TV Mania, era ghidul pe care-l foloseau ca să vadă ce se mai întâmplă pe la tv; n-aveam internet pe-atunci, pur și simplu așa funcționau lucrurile. Drept dovadă îmi aduc aminte de ceva ediții anterioare ale galei ăsteia cu Premiile TV Mania și știu că Mircea Radu câștiga mai mereu premiul pentru cea mai sexi vedetă masculină.

Am renunțat de mult să mai urmăresc vreun ghid tv, la fel cum am renunțat de mult să mai urmăresc ce se întâmplă pe tv în general. Și n-o zic din ipocrizie, pur și simplu așa e. Știu ce mai există pe micul ecran tot din online, unde se mai discută despre show-uri gen Vocea României, Românii au Talent sau, mai nou, Supraviețuitorul. Mai știu de Cabral că are o emisiune faină de cultură generală, de Apropo TV (atunci când se difuzează, că lucrurile s-au tot complicat în ultima vreme) și cam acolo se opresc cunoștințele mele.

Am fost să urmăresc Premiile TV Mania și pentru a-mi face un scurt update cu privire la fenomen, nu neapărat în ideea în care am ajuns acasă și am deschis repede televizorul, ci pur și simplu din curiozitate. Am văzut și am auzit unele lucruri care mi-au plăcut, altele cu care nu rezonez și pe care n-am să le înțeleg, dar bănuiesc că așa funcționează divertismentul în România lui 2016.

Mi-a plăcut de Ianțu care a urcat pe scenă să decerneze un premiu și a criticat prostiile care se tot difuzează la televizor în ultima vreme (n-am reținut citatul exact, dar l-a repetat de trei ori ca să intre în cap cui trebuie). A acordat premiul pentru cea mai bună emisiune de divertisment showului „Te cunosc de undeva” de pe Antena 1, fără să ascundă faptul că el avea o altă preferință.

Mi-a plăcut de discursul lui Andi Moisescu după ce a câștigat cu Apropo TV premiul pentru cea mai bună emisiune de satiră: „Dacă și pe 11 decembrie veți vota la fel de bine ca în seara asta, România are o șansă!” Premiile TV Mania au fost decise prin vot de către public, apropo. Și Bartoș a fost simpatic, a urcat pe scenă de două ori pentru a ridica premiile pentru cel mai popular prezentator și cea mai bună emisiune de tip talent show (Vocea României).

Apropo de treaba cu umorul, oamenii din sală nu prea aveau treabă cu ce se întâmpla pe scena aia, iar faptul că barul a fost deschis în permanență le-a îngreunat și mai tare sarcina prezentatorilor care tot încercau să anime atmosfera, în zadar. Plus că nu-i neapărat în regulă ca lumea să râdă la niște glume (mai mult sau mai puțin reușite) făcute de Brenciu sau Bobonete, iar la cele încercate de prezentatori să nu se schițeze nicio reacție; eu mi-aș pune niște semne de întrebare aici.

A, da, a câștigat Las Fierbinți în favoarea serialului Valea Mută, incredibil! Dar, bine, nu compari publicul unuia cu cel al altuia, pe de-o parte e de înțeles. Și mi-a plăcut că Visuri la Cheie a luat fața unor așa-zise reality show-uri gen Ferma Vedetelor (?).

Cea mai genială chestie a zis-o Andreea Esca atunci când a urcat pe scenă să-și ia pentru a mia oară premiul pentru cea mai bună emisiune de știri. Habar n-am care-i adevărul din spatele întrebării ei, dar a fost un drop the mic excelent: „E cineva dintre cei care au urcat pe scenă care nu a lucrat cu Pro TV?

Și cam aia e, în materie de divertisment în România Pro TV ocupă primele cinci poziții. Așa, șchiopătând, poate pe un trend descendent, dar în afară de Revelionul lui Dan Negru n-are rival; și ăla e o dată pe an.

Sursa foto: facebook.com/tvmania.ro

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

  1. C Andreea

    24 noiembrie 2016 - 11:21 am
    Răspunde

    Îmi pare rău că nu a câştigat Valea Mută 🙁 Fiind un serial care a apărut anul acesta şi Las Fierbinţi are deja ani de când este la televizor…parcă înţeleg de ce a pierdut. Plus că nu toţi românii doresc să plătească pt. HBO, iar online, a fost doar primul episod gratuit :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.