Malaezu.ro

Se caută vecin român pentru Nigel Farage

Nigel Farage este liderul partidului britanic UK Independence Party (UKIP), partid care, prin vocea preşedintelui său, s-a declarat de multe ori împotriva românilor ori a României. Recent, politicianul a declarat că nu şi-ar dori să aibă un vecin român, ci mai degrabă unul german. La scurt timp după aceea, presa britanică avea să-i dea o lecţie greu de acceptat, printr-un simplu exerciţiu de imaginaţie.

Jurnaliştii de la The Telegraph îi propun lui Farage o variantă inedită pentru acel vecin român de care britanicul se teme, menţionând că s-ar putea răzgândi dacă vecinul ar fi Simona Halep!  Articolul integral al lui Simon Briggs cu privire la performanţele Simonei poate fi citit pe siteul publicaţiei engleze. Vin mai jos cu câteva idei de vecini români pe care cu siguranţă că Farage şi i-ar dori să-i aibă alături.

  • Flavia Kenyon trăieşte în insulă de 20 de ani şi este singurul avocat pledant român care profesează în Baroul penal din Marea Britanie. Îşi îndeplineşte cu succes meseria de nouă ani, şi zilnic pledează în faţa judecătorului pentru românii acuzaţi de infracţiuni pe teritoriul Regatului Unit. Numele Flaviei Kenyon figurează pe lista avocaţilor 
pledanţi din clădirea Baroului englez 3 Temple Gardens, în centrul capitalei britanice. Flavia s-a căsătorit acolo cu un jurnalist BBC, ieşit pe teren pentru a relata despre orfelinatele rămase moştenire din perioada comunistă. „O vezi pe femeia de acolo? O să mă însor cu ea!“ i-a spus acesta cameramanului său în momentul în care a zărit-o.
  • George Beţianu avea o carieră de pugilist în România atunci când s-a decis să plece în insulă. Avea 30 de euro în buzunar şi cunoştea în limba engleză doar formulele good morning şi thank you. A început ca şofer de taxi, iar acum este milionar în lire sterline, cu 700 de angajaţi dintre care 500 români. George declară că micul său imperiu a produs în 2013 9 milioane de lire, dintre care un milion s-a dus către stat. În cei 20 de ani de când s-a mutat în Anglia, George a reuşit să îşi deschidă şase companii prin intermediul cărora deţine 200 de maşini.
  • Felicia Buruiană are 37 de ani, este doctor în Regatul Unit din 2008, iar în prezent lucrează la Watford General Hospital şi locuieşte în Oxford. Medic în obstetrică-ginecologie, Felicia Buruiană a părăsit România încă din 2005. Este unul dintre cei mai buni medici pe specialitatea sa din Regat, într-o perioadă în care 2.100 dintre medicii specialişti din insulă sunt români.
  • Lucian Mîndrilă este sucevean la origini, însă a plecat din România în 2008 pentru a se stabili în Marea Britanie. Sportiv nativ, marea sa pasiune este alergatul, pe care „l-a luat” după el până pe tărâmul englez. În prezent Lucian este managerul uneia din francizele celui mai mare provider de fitness în aer liber din UK, British Military Fitness. Pe 15 septembrie, la Cheltenham, Lucian a alergat timp de trei ore purtând în spate un rucsac cu greutatea de 55 de kilograme.

Nu ştiu dacă domnul Nigel Farage îi cunoaşte personal pe aceşti români sau are măcar habar de existenţa lor, însă cu siguranţă ar vrea să-i aibă ca vecini, să facă un grătar împreună sau să joace tenis, sau golf, sau mai ştiu eu ce sporturi practică dumnealui. Acum că am terminat cu poveştile celor patru, întrebarea mea pentru voi este: ce alţi vecini români i-aţi recomanda liderului politic britanic?

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.