Malaezu.ro

Secretul lui Dracula, descoperit la Locked In

Revin la maratonul de escape rooms din weekend cu povestea de sâmbătă dimineață, de la Locked In. Înainte ca afară să se instaureze o caniculă teribilă, am fost întâmpinat de o atmosferă rece în interiorul mormântului celui mai celebru vampir din istorie. Puncte bonus pentru temperatura camerei; se pare că e crucială în aceste momente de-o căldură cumplită. Înainte să intru ceva mai amănunțit în problemă (precum dinții conteului în jugularele victimelor sale) vă spun doar că noua cameră deschisă de Locked In e ceva mai bună ca prima.

Nu vă lăsați descurajați de un început greoi și, poate, nu foarte impresionant. Noi n-am făcut-o atunci când ne-am aventurat pe tărâmul vampirului și, chiar dacă ne-am lovit de niște banalități, am reușit să progresăm și să-i descoperim adevăratele taine. Povestea din spatele camerei se simte, în timp ce voi păreți a fi un fel de Sherlock Holmes aflat față în față cu misterul carierei: secretul lui Dracula este mai aproape ca oricând, iar pașii pe care-i urmați vă aduc în fața unui puternic fapt împlinit.

Camera surprinde prin niște mecanisme alese cu grijă și nu aruncate la întâmplare; toate elementele, de la puzzle-uri la decor și senzațiile trăite pe parcursul celor 60 de minute de joc se leagă atât între ele, cât și de povestea creată în jurul camerei. Nici confruntarea cu Contele Dracula nu este neglijată, astfel că precum într-un basm modern, intriga este completat de un punct culminant iminent și, desigur de un sfârșit ce poate fi glorios sau nu.

Îmi pare rău că nu pot da vina tot pe caniculă și pentru problemele pe care le-am avut la început de joc, căci altfel evadarea (una bunicică oricum) s-ar fi desfășurat mult mai rapid. Colegii mei exploratori au fost de această dată bloggerii Emil, Trif și Raluca, dar și posesorii unei camere cu susul în jos, Diana și Alexis de la Exitus. Pentru mine este prima oară când fac un joc de escape room alături de oameni care au propriul business în domeniu și pot spune că, cel puțin în ceea ce privește abordarea oferită, am remarcat o ușoară diferență.

Cei de la Locked In au aceeași adresă ca la precedenta mea vizită (str. Radu Vodă, nr. 16A), însă o cameră în plus. Dacă vă decideți să le faceți o vizită, mergeți întâi la Dracula’s Secret și faceți tot posibilul să ajungeți până la final: are parte de un deznodământ fantastic!

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.