Malaezu.ro

Ce faceți atunci când sunteți în țări străine și aveți poftă de mici românești?

Sunt doar de o zi în Viena, în concediu, dar m-a năpădit o poftă teribilă de mici românești. Și nu știu cum se întâmplă, că mereu am pofte d-astea fix când sunt plecat și nu mi le pot satisface. Iar eu rezist o săptămână cu pofta asta, setat să mă întorc în București și să-mi procur câțiva, dar cel mai trist mi se pare că e pentru oamenii ăia care sun stabiliți prin alte țări de ani de zile și n-au acces la micii noștri, d-acasă, decât la ocazii speciale.

În contextul ăsta mi se pare super tare ideea oamenilor de la Pegas, care-și asumă faptul că le pot aduce românilor stabiliți afară obiectul (sau, mă rog, nu numai) de care le este cel mai dor din România. Și chiar dacă voi, cei care citiți despre povestea asta sunteți undeva în România și vă puteți duce să vă cumpărați niște mici de la cel mai apropiat Mega Image în orice secundă doriți, gândiți-vă că sigur aveți rude sau prieteni undeva departe, care n-au acces la resursa asta și poate și-ar dori să afle de posibilitate.

Treaba stă în felul următor (și acum mă adresez celor stabiliți în țări străine, convins că mesajul ăsta va ajunge cumva și la ei): sunt câțiva pași simpli pe care trebuie să-i urmați pentru a vă înscrie în campania celor de la Pegas, #PegasDor, iar în final ei vă pot aduce aproape obiectul care vă lipsește cel mai mult. Întâi de toate căutați un loc emblematic pentru orașul în care vă aflați. În Viena, de exemplu, puteți alege clădirea Parlamentului, mie mi se pare că arată super fain și e printre cele care definesc orașul ăsta.

viena_austria

Apoi vă filmați nu mai mult de un minut povestind puțin despre voi, ce mai faceți, ce munciți pentru a vă întreține, cum e viața acolo, de cealaltă parte a granițelor românești. În cele din urmă nu uitați să spuneți și de ce anume vă este cel mai dor din România (cum ar fi micii ăia românești, că iar îmi fac poftă singur amintindu-mi) și înregistrați-vă pe site-ul pegasdor.ro sau pe Instagram, folosind hashtagul #PegasDor.

După 15 august Pegas va alege trei câștigători cărora le va îndeplini visul și le va aduce „dorul” aproape, alături de o bicicletă.

Eu am să urmăresc hashtagul ăla pentru că sunt super curios despre ce le lipsește românilor din diaspora și sunt convins c-o să apară acolo lucruri la care nu m-aș fi gândit vreodată: o să fie și chestii d-astea sensibile, dar și idei super amuzante, astfel că misiunea celor de la Pegas de a stabili trei câștigători mi se pare una destul de dificilă.

Vă las cu un filmuleț care povestește cam același lucru ca mine, doar că fără parantezele cu micii. Nu uitați să dați ideea mai departe până ajunge la cunoștințele voastre aflate în străinătate, pentru că numai așa îi putem ajuta să-și îndeplinească o dorință!

Tagged in:, , ,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

2 Comments

 1. Emil Calinescu

  13 iulie 2016 - 9:50 am
  Răspunde

  Eu vreau o bere neumarkt, ca mi-e dor de gustul puternic si amarui. Se pune?

  • Alexandru Ion

   13 iulie 2016 - 9:59 am
   Răspunde

   Nu cred că ești în target. Doar dacă nu te-ai mutat din țară fără să știu eu. În rest, dacă ai pe cineva plecat care are poftă de-o bere Neumarkt, se pune! :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.