Malaezu.ro

Ghidul utilizatorului amator de Pokemon Go

Joc Pokemon Go de vreo trei zile. Am plecat din București în Arad ca să prind pokemoni noi, că de ăia din Pantelimon m-am plictisit; numai păsări și șobolani. Pe scurt, e mai addictive decât m-aș fi așteptat. Momentan sunt la stadiul în care-mi fac echipă șmecheră, prind mult, evoluez și cresc puterea, iar apoi, când mă întorc în Capitală caut arene pe care să le cuceresc.

Pentru că la rându-mi am căutat pe internet mai multe hint & tips-uri despre joc, am zis să le adun frumos aici, că poate vreți să vă apucați și sigur o să vă ajute. Un tutorial mai simplu puteți găsi la Auraș, care a explicat în mare cum se joacă Pokemon Go și care-i ideea jocului.

1. Echipați-vă cu pokeballs și prindeți toți pokemonii pe care-i vedeți.

Dacă dați o tură cu mașina prin oraș și aveți un copilot (sau sunteți voi copilotul) e super ușor de adunat pokeballs de la toate stopurile din împrejurimi. Eu am făcut asta și am strâns vreo 100 lejer. Apoi prindeți toți pokemonii pe care-i găsiți, indiferent dacă aveți sau nu nevoie de ei. Eu păstrez momentan doar cel mai bun pokemon din fiecare specie, iar pe ceilalți îi donez (vedeți pasul #3).

Bonus: fiecare pokestop se resetează o dată la câteva minute, deci dacă locuiți în apropierea unuia sau petreceți mai mult timp în același loc, verificați-l periodic pentru a vă mări stocul de provizii.

2. Fiți atenți la tabul cu „nearby pokemons” pentru că vă arată ce pokemoni sunt prin zonă.

Atunci când vă plimbați puteți vedea în colțul din dreapta de jos cum apar de la unul la trei pokemoni; fiecare are sub el niște urme de pași care indică proximitatea: un pas înseamnă că e foarte aproape, trei pași înseamnă că e cam departe. Fiți mereu cu ochii pe tabul ăla, iar atunci când vedeți un pokemon pe care vi-l doriți, mergeți după el!

Bonus: uneori se întâmplă ca un pokemon prezent acolo să nu aibă nicio urmă de pas sub el. Atunci când se întâmplă asta puteți da tap pe el și va apărea instant pe ecran.

3. Scăpați de pokemonii de care nu aveți nevoie pentru a-i putea evolua pe cei mai buni.

Atunci când evoluați un pokemon, CP-ul lui (combat points) primește un boost în funcție de puterea actuală. Deci cu cât evoluați un pokemon mai puternic, cu atât va deveni și mai puternic. Pentru asta trebuie să donați cât mai mulți pokemoni de același fel, care să vă dea candy bars cu care să vă evoluați campionul. De exemplu, dacă vreți să evoluați un Pidgey într-un Pidgeotto e nevoie să prindeți câteva păsări d-astea și să le eliberați.

Bonus: dacă ați colecționat ouă, aveți grijă să fie în permanență câte unul băgat în incubator. Porniți cu un incubator pe care-l puteți folosi la infinit, deci băgați acolo ouăle și, pe măsură ce vă deplasați, acestea vor ecloza.

4. Nivelul ridicat al caracterului aduce pokemoni mai rari.

Aparent e o chestie banală, însă e important de știut: nu vă chinuiți să căutați pokemoni rari de la început, că oricum o să vă apară doar Pidgey, Ratatta sau Zubat. Prindeți-i p-ăia, urmați sfaturile de la primii trei pași că apoi vor veni și cei mai puternici. Plus că pe măsură ce avansați în nivel vor veni cu un CP din start mai ridicat. Atenție, totuși, că nu toți pokemonii stau în mingea lor după ce îi prindeți! Mie mi-a scăpat un Drowzee de trei ori înainte să-l prind.

Bonus: o să ajungeți la un moment dat să irosiți multe pokemingi pentru a prinde un pokemon și o să vă cam frustreze treaba asta. Să știți că dacă ați aruncat una și a căzut aproape de voi, puteți da tap pe ea pentru a o recupera.

5. Primiți puncte bonus dacă reușiți să vă apărați arenele.

Începând cu nivelul 5 vă puteți confrunta cu alți antrenori pentru a cuceri arenele din oraș: odată ce-ați învins un antrenor i-ați câștigat și arena. Tot ce aveți de făcut apoi e să lăsați un pokemon s-o păzească și să verificați periodic pentru punctele care vă aduc diverse recompense. Desigur, cât timp arena este încă a voastră și n-a cucerit-o alt antrenor de la voi.

Bonus: spre deosebire de majoritatea jocurilor de genul, Pokemon Go nu are confruntări „turn based”: adică nu așteptați să vină rândul vostru, ci atacați ca disperații din prima până în ultima clipă. Pentru a efectua un atac de bază dați tap pe pokemonul advers, iar pentru un atac special e nevoie să țineți mai mult apăsat, până se încarcă bara aferentă.

Cam astea ar fi pentru început. Dacă aveți alte sfaturi sau strategii pe care le aplicați și simțiți nevoia să le împărtășiți mai departe, aștept să le descopăr și eu. Și poate ne strângem într-o zi să mergem să căutăm pokemoni!

Tagged in:, ,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

14 Comments

 1. Damdeok

  18 iulie 2016 - 4:01 pm
  Răspunde

  Cum fac rost de pokecoins ?

 2. madalina

  20 iulie 2016 - 2:58 pm
  Răspunde

  Am Incercat sa ma joc, insa desi apas pe pokemon sa il prins, nu se intampla absolut nimic. Ce sa fac?

  • Alexandru Ion

   20 iulie 2016 - 3:10 pm
   Răspunde

   Mai sunt erori de server deoarece sunt foarte aglomerate. Asigură-te că ai gps-ul pornit și încearcă să-i dai un restart aplicației. Dacă tot nu merge, revino peste 30 de minute, o oră, poate își revin serverele între timp. 😀

 3. Klawd1w

  22 iulie 2016 - 5:15 am
  Răspunde

  Tot caut pokemoni si nu găsesc nimic,si i-am tot căutat prin oraș ….

 4. Cristy

  25 iulie 2016 - 11:39 pm
  Răspunde

  Cum eliberezi pokemonii de care nu ai nevoie? Trebuie sa ajungi la un anumit nivel? Eu sunt la 7

  • Alexandru Ion

   26 iulie 2016 - 8:11 am
   Răspunde

   Atunci când selectezi pokemonul ai un buton de „Transfer”, chiar sub harta aceea care îți arată unde l-ai prins. E acolo de la începutul jocului, nu ai nevoie de un nivel anume. Așa îl transferi Profesorului și primești în schimb Stardust și Candies. 😀

 5. mihai mrk

  27 iulie 2016 - 6:34 am
  Răspunde

  Vreau sa-mi fac cont dar nu îmi da voie….ce pot face?

  • Alexandru Ion

   27 iulie 2016 - 9:20 am
   Răspunde

   Loghează-te cu contul de Google, așa e cel mai simplu. Iar dacă nu ai cont pe Google, fă-ți direct acolo mai întâi. 😀

 6. Maria Gădălean

  1 august 2016 - 10:51 pm
  Răspunde

  IMI SPUNE SI MIE CINVEA CUM SA IMI RECUPEREZ CONTUL DE POKEOM GO?

 7. STEFY

  19 august 2016 - 9:15 pm
  Răspunde

  nu stiu de ce cand imi apare pokemon nu am mingie ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.