Malaezu.ro

Teroare în L.A. în cel de-al treilea film al seriei Taken

După ce am văzut primul film Taken, Teroare în Paris, am fost atras atât de mult de caracterul şi forţa lui Bryan Mills încât mă apucasem să dezvolt, pe hârtie, un fel de continuare a poveştii sale. În 2012 Olivier Megaton îmi înţelege conceptul şi dorinţa despre o continuare a seriei şi aduce în cinematografe Taken 2, Teroare în Istanbul. Acum, la început de 2015, partea a treia a trilogiei agentului Mills mută acţiunea în metropola americană Los Angeles, într-un film uşor diferit faţă de precedentele.

Dacă în primul Taken agentul Bryan Mills (Liam Neeson) este nevoit să-şi salveze fata, pe Kim (Maggie Grace) din mâinile unor traficanţi de carne vie din Paris, iar în al doilea luptă pentru eliberarea fostei sale soţii, ţinută captivă în Istanbul, în cea de-a treia parte fostul agent CIA devine din vânător vânat.

După ce Lenore (Famke Janssen) este găsită fără suflare chiar în apartamentul său, Bryan devine principalul suspect al poliţiei din L.A. şi este acuzat pentru uciderea sa. Aceasta este intriga unei urmăriri demne de seria Taken, în care poliţiştii americani conduşi de Franck Dotzler (Forest Whitaker) încearcă prinderea fostului agent CIA, aducând haosul într-unul dintre cele mai mari oraşe ale Statelor Unite.

Deşi are poliţia pe urmele sale, principalul obiectiv al lui Bryan este de a-i găsi pe cei responsabili de moartea fostei sale soţii şi de a-şi ţine fata în siguranţă. Astfel că acum pericolul vine din două direcţii: atât din partea unor criminali periculoşi ce îi ţintesc familia dar şi din partea oamenilor legii care vor să-l aducă în faţa justiţiei. Aşa cum Liam ne-a obişnuit în mai toate rolurile sale, nu este străin de lupta corp la corp şi de cascadoriile îndrăzneţe, iar armele de foc nu mai au de mult secrete pentru el.

Un rol important în misiunea lui Bryan de a-şi demonstra nevinovăţia îl are fata sa, Kim, care a crescut odata cu cele trei filme. Dacă în prima parte era doar un copil răpit şi neajutorat, Kim devine acum o femeie pe care ursuleţii panda de pluş nu o mai impresionează şi luptă alături de tatăl ei pentru a-şi răzbuna mama. În acest cerc vicios al răzbunărilor şi al terorii se regăseşte şi Stuart (Dougray Scott), actualul soţ al lui Lenore, partenerul unui mariaj ce pare însă a se destrăma încă de pe vremea în care femeia era în viaţă.

Filmul Taken: Teroare în L.A. este exact ceea ce trebuie să fie şi oferă exact ceea ce trebuie să ofere un film de acţiune. Ridică nivelul faţă de partea a doua a trilogiei, însă recunosc că nu mă poate marca la fel de mult cum a făcut-o primul film. Agentul Bryan Mills rămâne pentru mine unul dintre personajele etalon al filmelor de acţiune şi nu vă lăsaţi păcăliţi de ideea că acesta ar fi neapărat ultimul film al seriei. Şi-a salvat pe rând fiica, soţia, s-a salvat pe el, însă viaţa lui Bryan pare a continua în aceeaşi notă.

Freeman Entertainment aduce pe marile ecrane ale patriei cel mai recent film al lui Liam Neeson, Taken 3, începând cu 9 ianuarie.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.