Malaezu.ro

Am văzut The Chilling Adventures of Sabrina, poate cel mai popular serial al momentului

The Chilling Adventures of Sabrina este unul dintre cele mai așteptate seriale ale acestui final de an și are în spate o promovare destul de consistentă.

Poveștile Sabrinei au la bază o serie de benzi desenate produsă de Archie Comics și se regăsesc în același univers cu Riverdale, serial aflat deja la al treilea sezon. Dacă anul trecut Netflix a mizat pentru weekendul de Halloween cu sezonul secund din Stranger Things, anul ăsta vine cu Sabrina, dar si cu The Hauning of Hill House, adăugat recent în platformă.

The Chilling Adventures of Sabrina e un serial cu vrăjitoare, magie, pisici negre și multe chestii aparent întunecate. Zic „aparent” pentru că, deși natura lor este astfel, modul în care sunt prezentate publicului este destul de light după umila mea părere.

Povestea Sabrinei e destul de cunoscută unui public numeros și reprezintă un clasic în nișa asta a istorisirilor magice: ea e o puștoaică de 16 ani pe jumătate om, pe jumătate vrăjitoare și are de ales cărei lumi vrea să aparțină. Adică vrea să devină vrăjitoare cu normă întreagă și să beneficieze de toate lucrurile mișto care vin odată cu magia (mai puțin meciurile de Quidditch, alea sunt în alt univers) sau preferă să rămână cu prietenii ei banali și să aibă o viață banală, dar cred că fericită?

Mă rog, asta e intriga. Lumea asta a vrăjitoarelor are propria ei Biserică, se închină unui Diavol pe care-l numesc Dark Lord și care aici are nas, spre deosebire de omologul său din universul amintit indirect anterior, practic reprezintă opusul a tot ce știm noi.

Nu sună deloc rău premisa asta, doar că cine știe puțin modul în care a fost tratată de-a lungul timpului povestea Sabrinei știe și că ea e de fapt o poveste pentru copii și nu prea are caracter matur. Netflix a încercat să-i ofere un aer mai serios, dar nu cred c-a reușit, iar în esență The Chilling Adventures of Sabrina este o poveste cu vrăjitori pentru adolescenți, exact ca Riverdale.

D-aia zic că dacă ești conștient cu privire la ceea ce urmează să vezi și știi că asta îți dorești atunci sigur o să-ți placă, altfel n-are rost să te amăgești. Nici nu se compară cu The Haunting of Hill House, ăla e la un cu totul alt nivel. Eu știam la ce să mă aștept, la fel cum știam că nu-s deloc în target. M-am uitat la primele trei episoade, serialul a livrat ce a promis, nu știu dacă mă uit mai departe.

Apropo, doar mie mi se pare că Sabrina seamănă perfect cu Hermione în primii ei ani la Hogwarts? Nu neapărat fizic, cât prin atitudinea smartass.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.