Malaezu.ro

Am văzut Hackerville, prima coproducție HBO Europe

Prima coproducție HBO Europe se numește Hackerville și aduce împreună două culturi diametral opuse: România și Germania. Am văzut primele două episoade pentru a-ți putea spune la ce să te aștepți începând cu 4 noiembrie, atunci când serialul va debuta pe HBO și pe HBO GO.

În esență Hackerville poate fi considerat un serial românesc, că te uiți peste distribuție și îi vezi pe-ai noștri, poate o să zici că „mai sunt niște cadre filmate pe alte meleaguri sau vreun polițist cu o engleză de baltă,” dar îți garantez că nu e așa. Primul contact cu realitatea oferită de serialul ăsta vine fix de la primele cadre, când tu te aștepți să-i auzi p-ăia vorbind în română și te izbesc cu un accent nemțesc impecabil.

Trebuie să știi că Hackerville este filmat la Timișoara în mare parte, dar și în București și Frankfurt.

Pe scurt, este povestea unei rețele de hackeri din România care activează la nivel internațional și ajunge să sparge bănci din Germania. Nemții sunt fix așa cum îi știi, oamenii nu lasă lucrurile la voia întâmplării și trimit pe cineva la noi în țară pentru a investiga. Autoritățile din România sunt tot la fel cum le știi, deci îți poți imagina cum arată ciocnirea asta dintre rigurozitatea nemțească și indolența locală.

Protagoniști sunt Anna Schumacher, Andi Vasluianu și Voicu Dumitraș. Anna o interpretează pe Lisa Mets și reprezintă jumătatea germană a poveștii, în timp ce Vasluianu îi dă naștere lui Adam Șandor, jumătatea română. Între ei e un puști super talentat care se pricepe destul de bine la IT, codare, decriptare, d-astea. E atât de talentat încât la un moment dat face un joc prin care poate sincroniza semafoarele din oraș cum are chef și provoacă haos. Nu e spoiler, arată în trailer, îl poți vedea mai jos.

Serialul are coloana sonoră semnată de Silent Strike, e excelentă, te unge pe suflet. Iar introul are un clip realizat mișto rău, sper să-l urce pe Youtube cândva.

Mă bucură mult să văd că HBO plusează în continuare cu producții românești, mai ales că-s și bine realizate. Hackerville e diferit de Umbre și Valea Mută, are un alt vibe și o altă abordare. Pare mai serios, există niște secvențe d-alea tipice realității din România, dar sunt puține. Cred că-i și datorită faptului că nu prea poți amesteca stilul de viață sobru al nemților cu miștocăreala românească dacă vrei ca lumea să te ia în serios. Scenariul e delicios oricum, iar dialogurile sunt inteligente.

Ți-l recomand, eu o să sufăr puțin că trebuie să aștept mai mult până apare episodul trei, dar le voi revedea pe primele două după ce vor apărea.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.