Malaezu.ro

Trăieşte-ţi viaţa… pe jumătate!

Te-ai gândit vreodată ce înseamnă să împarţi? Majoritatea dintre noi avem părinţi care îm copilărie ne îndemnau să împărţim tot ce avem cu cei din jur. Sună cunoscută fraza „haide, mami, împarte jucăria ta şi cu Ionel, să nu se supere!” Iar în gândul nostru (sau poate chiar cu voce tare unii mai tupeişti) ne întrebam de ce dracu’ trebuie să împărţim jucăria cu Ionel. Ce, Ionel n-are şi el jucării?

Cea mai bună idee de sharing de care îmi aduc aminte vine din a mea zbuciumată copilărie, şi era parte dintr-o reclamă la un produs pe care acum l-am cam uitat. Şi spunea simplu: una mie, una ţie, una mie. Gata! Dar cum ar arăta vieţile noastre dacă am împărţi într-adevăr totul cu cineva? Cum ar fi dacă de dimineaţa până seara ne-am împărăşi fiecare activitate cu o persoană dragă? Unde mai pui că nici n-am fi căsătoriţi. Hai să facem exerciţiul ăsta de imaginaţie. O să scriu în cele ce urmează din perspectiva masculină, urmând ca în final să mă adresez şi sexului frumos. Aveţi timp de gândire, dragelor, până ajungem la final, dacă şi mai ales ce aţi fi dispuse să împărţiţi cu un băiat.

Să ne imaginăm, deci, că ne trezim, noi, băieţaşii feroce, după ce am împărţit patul peste noapte cu o scumpă domnişoară. Păi dacă e iarnă, sau frig, ne trezim cu călcâiele îngheţate, pentru că „a împărţi” pătura cu o femeie înseamnă a i-o dărui cu totul. Desigur că noi vom împărţi apoi, cu sau fără voia noastră, aparatul nostru de ras, cel cu care ne bărbierim, pentru ca domnişoara să se epileze pe picioare. Dar să nu ne pună pacatul să împrumutăm ceva din gentuţa ei cu cosmetice, că e vai şi-amar!

Noi, băieţii, ne împărţim în fiecare dimineaţă cămăşile bune de serviciu cu domnişoarele, dar ele ce să ne ofere nouă? Pantofii cu toc? Sutienele? Noi împărţim cu ele cana cu cafeaua de dimineaţă, peste care îşi lasă dragele buzele pline cu ruj şi, după ce am împărţit şi micul dejun, ele tot vor bani să-şi ia ceva de ronţăit pe drum. Şi nu ştiu cum se face că, ai dracu’ covrigei, costă câteva sute de lei… A, da, evident, noi împărţim cu ele tot bugetul nostru. Fără discuţii! Conform zicalei „ce-i al tău e şi al meu, ce-i al meu e pus deoparte”, femeile ştiu mai bine ca noi când e ziua de salariu, ştiu cât am dat pe mâncare sau alte cumpărături, şi observă înaintea noastră atunci când avem cu un leu mai puţin în portofel. Dar dacă noi le întrebăm pe ele ce fac cu banii lor, atunci suntem nesimţiţi că năvălim peste intimităţile domnişoarelor.

Noi împărţim cu ele telefonul mobil, pentru că, nu-i aşa, nu avem nimic de asuns! Dar când îi ceri scumpetei smartphone-ul personal, sare ca din tun că ce, n-ai încredere în ea, ce fel de relaţie e asta? Ca să nu mai spun că ele au tot dreptul să-şi împartă biroul cu un şef tânăr, chipeş şi cu bani, dar dacă noi vrem o secretară, trebuie să o lăsăm pe iubi să o aleagă. Iar personajul lui Robin Williams în Mrs. Doubtfire e fotomodel pe lângă alegerile lor. Noi împărţim cu ele maşina noastră, adică facem pe şoferul mereu disponibil atunci când ele, săptămânal, o bagă pe a lor în service, dar cum am putea noi să mergem cu maşina lor în caz de nevoie? Adică, serios, câţi dintre voi aţi circula cu un Volkswagen Beetle roz prin oraş?

Seara, când venim obosiţi acasă, trebuie să împărţim televizorul cu ele. Adică ele se uită la orice, dar orice telenovelă cu putinţă, iar în pauzele publicitare ne lasă să verificăm scorurile de la meciuri. În caz că avem un animal de companie, evident, îl împărţim şi p-ăla. La modul că scumpetea vrea un chiuaua cu care să se joace când e plictisită, iar noi trebuie să ieşim cu el să facă pipi în zăpadă, în toiul nopţii.

Dar de ce să fim aşa hateri? Ce-i aşa rău în a împărţi? E un lucru frumos. Dureros, da, dar frumos. Şi atunci când e cu iubire la mijloc, atunci chiar că funcţionează treaba asta cu share-uitul. Plus că n-ai vrea ca dragostea vieţii tale să-şi împartă iubirea cu altul. Despre cum să ne împărţim iubirea la doi ne vorbesc cei de la Vunk, alături de Andra, în noul lor videoclip. Produs de cei de la MediaPro Music, videoclipul ne povesteşte despre sentimentul care merită cel mai mare număr de share-uri din toată lumea asta: iubirea. Numai la doi a strâns peste 300.000 de vizualizări pe Youtube în prima săptămână, şi este deja unul dintre hit-urile acestei ierni târzii. În caz că nu aţi apucat să vedeţi videoclipul, îl puteţi găsi la sfârşitul articolului.

Acum, domnişoarelor, cum stă treaba asta cu împărţitul pentru voi?

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.