Malaezu.ro

Am văzut „Superfurios şi superiute”, parodia seriei „Fast and Furious”

Aceia dintre voi care au urmărit celebra parodie realizată după filmul 300Meet the Spartans, s-ar putea să-şi aducă aminte de numele regizorilor Jason Friedberg şi Aaron Seltzer. La şapte ani de la succesul avut cu versiunea plină de umor a poveştii lui Legolas, cei doi aduc pe marele ecran o caricaturizare a unui film cu mult mai celebru. Întreaga serie Fast and Furious este comprimată în 100 de minute într-o comedie ce, precum Caragiale în schiţele sale, pune în evidenţă toate defectele (nu multe, recunosc) filmelor originale.

Personajele filmului în cauză împrumută numele actorilor ce au dat viaţă legendelor seriei Fast: Alex Ashbaugh este ofiţerul sub acoperire Lucas White, Dale Pavinski este superşoferul (să fim în ton cu titlul filmului, zic) Vin Serento iar Andrea Navedo este Michelle, partenera lui Vin, iubitoare a maşinilor şi a sexului frumos (adică posesoarea unei orientări sexuale diferite, ca să zic aşa).

Precum în seria filmelor cu Paul Walker şi Vin Diesel, Lucas se infiltrează în echipajul lui Vin, se îndrăgosteşte de sora sa, îl ajută pe acesta să comită diverse ilegalităţi, devine infractor, apoi este vânat de detectivul Rock Johnson (Dio Johnson). Şi nu, nu v-am dat spoilere. E ca şi când v-aş anunţa ca Iisus moare în finalul filmului Patimile lui Iisus.

Superfurios şi superiute oferă exact ceea ce ar trebui să ofere o parodie, nimic mai mult, nimic mai puţin. De asemenea, nu trebuie confundat cu o comedie, căci îşi va pierde din farmec. Trăsăturile personajelor din seria Furios şi iute, atât fizice cât şi psihologice, sunt accentuate puternic în film, precum şi relaţiile dintre ele şi conflictele ce se ivesc pe parcursul a şase filme (ultimul film din serie nu este inclus în parodia de faţă).

Dacă aţi văzut filmele ce stau la baza sa veţi înţelege mult mai bine acţiunea şi satira prezentată, descoperind repede care sunt secvenţele cheie care fac legătura dintre original şi parodie; cum ar fi momentul în care Dom şi Brian trag după ei, de la volanul unor maşini, un seif plin cu bani.

Parodia Superfast intră de vineri, 5 iunie în cinematografe, distribuită de Freeman Entertainment. Recomandarea mea este să o savuraţi alături de filmul deja-amintit, Meet the Spartans, pentru că veţi descoperi cu siguranţă un stil asemănător, ce respectă acelaşi traseu al conceptelor. Am folosit termenul traseu într-un articol despre un film cu maşini; v-aţi prins ?

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.