Malaezu.ro

Am văzut noul serial Anatomy of a Scandal pe Netflix

N-am să te mint, am devorat seria asta de 6 episoade într-o singură noapte. Anatomy of a Scandal e genul acela de titlu care nu-ți dă șansa să-l scapi din mână, cu un ritm alert, o poveste care-ți stimulează mintea și niște răsturnări de situație care vor impresiona și cele mai sceptice caractere.

Bazat pe romanul cu același nume publicat de Sarah Vaughan în 2018 Anatomy of a Scandal prezintă o poveste de tip #metoo care, deși e fictivă, are o bază ancorată atât de puternic în realitate încât m-a făcut să dau o căutare pe Google să văd dacă nu cumva chiar e un caz real acolo.

Cu Rupert Friend titular, seria produsă de Netflix se învârte în jurul unui politician de rang înalt al cărui univers se prăbușește după ce o aventură din trecut iese la lumină. James Whitehouse este portretul familistului convins, cu o soție și doi copii care-l așteaptă acasă în nopțile târzii în care este nevoit să lucreze peste program în Parlamentul Britanic. Funcția sa de om politic îi oferă o oarecare abilitate în mânuirea cuvintelor și-l învăluie într-o carismă controversată și probabil născătoare de opinii.

Pentru că nu-ți voi spoilări aici seria, îți spun doar că acțiunea se consumă suficient de alert încât să nu-ți permită să te întrebi prea mult dacă e sau nu vinovat. Și asta nu pentru că ți-ar da pe tavă informația, ci pentru că sunt atât de multe evenimente în jurul acuzației principale care-ți vor distrage atenția de la ea. Iar asta reprezintă fix ceea ce se întâmplă în viața reală, atunci când nu mai contează neapărat dacă nu om e vinovat sau nu, ci este suficient să fie pus într-o lumină proastă pentru ca viața să-i fie definitiv dată peste cap; fenomenul cancel culture există oricum am da-o.

Alături de Friend din distribuție mai fac parte Sienna Miller, care o interpretează pe Sophie, soția sa, o femeie puternică și mereu alături de el indiferent de propriile îndoieli, dar și Michelle Dockery în rolul avocatei Kate Woodcroft, un personaj cu foarte multe straturi ce învelesc o personalitate complexă.

Se remarcă însă Naomi Scott (pe care posibil s-o știi din rolul Prințesei Jasmine în filmul Aladdin), pe care eu am perceput-o mereu ca centrul fiecărei scene în care se afla. Scott joacă rolul unui personaj pe care fie îl respecți, fie îl urăști, în funcție de convingerile pe care le ai: Olivia Lytton este amanta lui James și femeia care îl acuză ulterior de hărțuire. Cu toate astea vorbim însă de o poveste suficient de complexă cât să nu permită păreri superficiale și verdicte rapide.

Anatomy of a Scandal este produs de oamenii din spatele miniseriei The Undoing (cea cu Hugh Grant și Nicole Kidman), un alt titlu care a ținut cu sufletul la gură audiența preț de mai multe săptămâni; diferența ar fi că în cazul producției Netflix, aceasta apare integral în platformă pentru a te putea bucura de ea dintr-o suflare. Dacă ți-a plăcut The Undoing și ești fanul acestui tip de producții precum The Stranger, Sharp Objects sau Big Little Lies, Anatomy of a Scandal e cu siguranță pentru tine.

În ciuda unui titlu similar, dar și a unui fir narativ care duce într-o direcție asemănătoare, serialul Netflix nu are legătură cu producția BBC A Very British Scandal. Cu toate astea Anatomy of a Scandal e gândit ca o serie antologică, ceea ce înseamnă că, deși povestea primului sezon este una de sine stătătoare, e destul de posibil să vedem și o continuare dedicată unui alt caz complet diferit. Ca o comparație, e ceea ce a făcut Mike Flanagan cu seria Tha Haunting (of Hill House și respectiv of Bly Manor).

Anatomy of a Scandal are premiera pe Netflix pe 15 aprilie și cred că are potențialul de a deveni noul subiect de discuție în pauzele de prânz de la birou, pentru că fiecare va dori să aibă câte o părere. Ceea ce-l face o reușită, din punctul meu de vedere.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.