Malaezu.ro

Ce rămâne în urmă după sfârșitul Arrow, serialul care a dat startul celui mai mare univers tv cu supereroi

Criticat de mulți, apreciat de și mai mulți, Arrow este indiscutabil unul dintre pilonii producțiilor moderne cu supereroi. În vreme ce Marvel era abia la început cu dezvoltarea imensului său univers cinematografic primul episod al serialului produs de CW debuta pe 10 octombrie 2012, în urmă cu șapte ani, într-o lume care nu era deloc familiarizată cu genul ăsta de abordare.

Arrow a pus bazele primului (și celui mai mare) univers tv dedicat supereroilor, mult înainte ca Marvel și Netflix să-și unească forțele pentru a realiza Daredevil. De altfel universul ăsta îi poartă numele, iar Arrowverse a ajuns să fie considerat de mulți principalul punct de referință al personajelor DC Comics, asta și în contextul în care pe marele ecran domnește haosul.

După 8 ani, 8 sezoane și peste 150 de episoade Arrow își ia rămas bun de la fani într-un mod inedit; dar o să revin asupra subiectului ăsta. Poate nu știai, însă conceptul inițial al serialului se întindea pe cinci ani și acoperea două planuri narative: primul, cel principal, urmărea lupta lui Oliver Queen cu facțiunile interlope care ruinau Star City, în timp ce al doilea acoperea perioada de cinci ani petrecută de un mai-tânăr Oliver Queen în captivitate, pe insula Lian Yu. Practic odată ce avea să se închidă cercul, la finalul celor cinci sezoane povestea celor două planuri narative avea să se intersecteze.

Succesul neașteptat de care s-a bucurat producția a transformat Arrow într-unul dintre cele mai mari hituri CW din toate timpurile și a dat naștere la nu mai puțin de alte 4 seriale noi: The Flash (2014), Supergirl (cu debutul în 2015 și cumpărat de CW un an mai târziu, în 2016), Legends of Tomorrow (2016) și, cel mai recent, Black Lightning (2018). Mai mult, toamna lui 2019 va aduce pe micile ecrane un nou serial, Batwoman, al cărui protagonist a fost deja testat cu succes de CW în crossoverul Elseworlds, prezentat la finalul lui 2018. 

Stephen Amell a anunțat recent că Arrow va lua sfârșit odată cu sezonul 8, unul de doar 10 episoade, care va include unul dintre cele mai importante evenimente realizate vreodată de DC Comics: Crisis on Infinite Earths. De ce e important asta? În primul rând trebuie să știi că evenimentul în sine e menționat în Arrowverse încă din 2014, atunci când ne este prezentat o pagină de ziar din 2024 ce spune că „Flash dispare în urma Crizei”. Ulterior vedem o pagină de ziar din 2049 care spune că „Flash este în continuare dispărut, după 25 de ani de la Criză”.

Practic evenimentul programat inițial pentru 2024 se va petrece cu cinci ani mai devreme, la final de 2019, posibil și ca urmare a numeroaselor călătorii în timp realizate atât de Flash, cât și de membrii Legends of Tomorrow. La fel de probabil este ca soarta inițială a personajului să fie și ea schimbată, astfel încât „martirul” acestui eveniment să nu mai fie Barry Allen, ci Oliver Queen. Zvonurile care spun că Arrow se va sacrifica la final de Crisis on Infinite Earths pentru a salva toate universurile posibile sunt din ce în ce mai accentuate.

Toată treaba asta ar permite universului CW să treacă la un nou nivel, detașându-se de personajele care l-au construit pentru a face loc unora noi. Comparativ, e fix ce urmează să facă și Marvel la final de Endgame. E foarte probabil ca noul personaj central să fie Batwoman, în timp ce câteva voci susțin inclusiv faptul că Supergirl ar urma să fie înlocuită de mai celebrul ei văr (Superman, interpretat de Tyler Hoechlin, a apărut deja de câteva ori pe micile ecrane).

Planurile CW pentru Arrowverse (indiferent cum ar urma el să se redenumească) sunt necunoscute public pentru moment. Există câteva certitudini: Arrow se va încheia la final de 2019, odată cu cele 10 episoade ale sezonului 8, în timp ce Batwoman urmează să-și facă debutul în propria serie undeva în aceeași perioadă. Totodată, conform evenimentelor din benzile desenate, știm că Crisis on Infinite Earths aduce împreună toate universurile DC, ceea ce înseamnă că există o șansă reală ca personaje precum Supergirl și Black Lightning, aflate în prezent în universuri distincte față de Arrow și The Flash, să ajungă în același loc cu acestea.

Ce urmează mai departe? Habar nu am.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.