Malaezu.ro

Ce se întâmplă cu Arrowverse la final de Crisis on Infinite Earths

Apogeul Arrowverse s-a consumat odată cu difuzarea celor cinci episoade din Crisis on Infinite Earths, probabil cel mai mare crossover gândit vreodată pentru micul ecran. N-are rost să te avertizez că articolul ăsta e plin de spoilere, deci dacă n-ai văzut episoadele poate ar trebui să te oprești aici cu cititul. Altfel, cât timp ești ok cu asta, putem merge mai departe.

Pentru cei care sunt familiarizați cu benzile desenate concluzia din Crisis a fost una firească; pentru alții poate a venit ca o surpriză. Așa cum era de așteptat, prin evenimentele gândite CW a ales să distrugă ideea de „multiverse” pe care se bazau serialele sale și să-și aducă toți eroii sub acoperișul aceleiași lumi.

Scriam în trecut despre situația în care se află personajele DC Comics și cum sunt ele împărțite în lumi diferite: Supergirl are propriul ei univers, Black Lightning la fel, în timp ce Arrow sau Flash, spre exemplu, împărțeau același Pământ. Acum problema asta nu mai există, sunt toți împreună, lucru care poate naște o mulțime de scenarii și posibilități numai bune de exploatat pe viitor de CW; în același timp poate produce și noi probleme de continuitate (probleme cu care Marvel c-a confruntat masiv în ultimii ani), pentru că inevitabil evenimentele dintr-un serial vor ajunge să le afecteze și pe celelalte.

 

Cum vor fi integrate toate personajele în același univers?

O astfel de problemă e dată de integrarea lui Lex Luthor în peisaj, atâ ca personalitate respectată și apreciată de toată lumea, dar și ca șef peste agenția DEO. Indiferent de dezvoltarea poveștii lui Luthor în serialul Supergirl, e greu de crezut faptul că acțiunile unuia dintre cei mai importanți și periculoși antagoniști ai benzilor desenate DC pot fi ignorate de ceilalți eroi doar pentru că se află în seriale diferite.

Practic de acum înainte orice dezastru major, orice invazie extraterestră sau eveniment de importanță națională ar trebui să includă măcar o parte, dacă nu toți eroii DC. Altfel apar aceleași întrebări pe care fanii Marvel și le pun de ani de zile, de genul „ce făcea personajul X în timpul evenimentului Y?”

 

Cum arată viitorul, acum că prezentul a fost schimbat?

Arrowverse s-a „jucat” în repetate rânduri cu interacțiunea dintre viitor și trecut. Cel mai recent exemplu e dat de povestea creată pentru Mia Smoak și anturajul ei în 2040, care a dus inclusiv la dezvoltarea unui serial nou pentru CW: Green Arrow and the Canaries.

Un alt caz destul de cunoscut e aducerea în prezent a Norei Allen, fiica din viitor a lui Barry Allen. Nora moare la finalul sezonul 5 din The Flash, iar evenimentele care au dus la deznodământul ăla au făcut ca și Criza ce avea să se întâmple inițial în 2024 să fie devansată până în 2019.

Doar că Barry Allen a supraviețuit Crizei și a reușit, împreună cu restul protagoniștilor, să schimbe viitorul. În același timp Oliver Queen a murit, dar nu înainte să-și întâlnească variantele adolescente ale propriilor copii. Astfel că n-ai cum să nu te întrebi cum arată viitorul Miei sau al Norei, acum că lucrurile se vor dezvolta diferit.

 

Cum funcționează combinarea universurilor?

În benzile desenate nimeni nu și-a pus problema asta pentru că, evident, sunt benzi desenate. Dar lucrurile pot fi interpretate diferit într-un serial de televiziune. Așadar n-ai cum să nu te întrebi ce s-a întâmplat cu toți oamenii din toate universurile paralele. Știm deja că, deși nu există câte un Arrow, un Flash sau o Supergirl pe fiecare Pământ, acestea aveau totuși câte un Oliver Queen, un Barry Allen sau alte personaje conexe. Deci ce s-a întâmplat cu ele? Cum s-a stabilit care variantă a fiecărui personaj să rămână „în viață”?

Mai mult decât atât, la final de Crisis ni se prezintă totuși și alte universuri rămase „în picioare”. Asta pentru că n-aveai cum să aduci împreună chiar tot istoricul DC, cu toate serialele lor, precum Titans sau Doom Patrol. Întrebarea e: care au fost lumile care s-au unit și de ce s-a întâmplat asta? Inițial ai fi tentat să te gândești că-i o chestie ce ține de paragoni, cei șapte eroi care au contribuit decisiv la salvarea lumi(lor). De-asta ar avea sens ca Pământurile lor să se unească; dar apoi vezi că și Black Lightning face parte acum din același așa-numit Earth-Prime, deci undeva e o fractură de logică ce necesită o explicație.

 

Cum arată finalul lui Oliver Queen și începutul noului Arrowverse?

Asemeni lui Tony Stark, Oliver Queen a făcut sacrificiul suprem în Crisis on Infinite Earths pentru a salva pe toată lumea. Eroul care a pornit toată povestea asta numită acum Arrowverse și-a găsit sfârșitul într-un mod aproape identic cu cel în jurul căruia s-a conturat Universul Cinematografic Marvel. Cu toate astea serialul Arrow mai are încă două episoade de „jucat” până la final, episoade în care și-a pierdut protagonistul.

Rămâne de văzut dacă vom mai avea șansa de a-l vedea pe Oliver Queen pe micul ecran într-o formă sau alta, în flashbackuri sau în rolul lui Spectre, la fel cum o altă întrebare aflată pe buzele multora este referitoare la încheierea poveștii lui Felicity Smoak. Emily Bett Rickards a părăsit serialul Arrow odată cu finalul sezonului 7, însă va reveni pentru ultimul episod al seriei. Dacă ea poate, Stephen Amell poate.

Nu în ultimul rând finalul Arrow naște inevitabil un nou început pentru parteneriatul dintre DC și CW. Într-un interviu acordat TVLine Marc Guggenheim a punctat faptul că planurile sale pentru viitorul Arrowverse implică „întoarcerea la origini” și că probabil nu vom mai avea parte foarte curând de un eveniment de o asemenea magnitudine ca recentul Crisis.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.