Malaezu.ro

Nouă documentare cu crime și criminali de urmărit pe Netflix

Dacă ești pasionat de povești cu crime și criminali să știi că Netflix are câteva diamante ascunse printre titlurile sale pe care cu siguranță ai vrea să le vezi.

De la proaspăt lansatul Killer Inside, până la foarte controversatul documentar dedicat lui Ted Bundy, plus o mulțime de povești cu oameni condamnați pe nedrept și cu anchete desfășurate greșit, Netflix îți oferă posibilitatea de a înțelege mai bine cum gândesc oamenii care, dintr-un motiv sau altul, aleg un stil de viață bazat pe încălcarea tuturor regulilor morale ale societății; și legilor, evident.

Dacă ești pasionat de documentare îți mai recomand și lista asta de documentare bazate pe evenimente recente, dar și articolele de aici și aici despre documentare ce au la bază fotbalul.

 

Making a Murderer | 18 decembrie 2015

Cu două sezoane la activ și 20 de episoade de urmărit, seria Making a Murderer spune povestea lui Steven Avery, un om care a petrecut nu mai puțin de 18 ani în închisoare pentru niște capete de acuzare ce s-au dovedit a fi false. Condamnat în primă fază în 1985, Avery a fost ulterior condamnat din nou pentru alte crime în 2007, iar povestea sa e una absolut fabuloasă.

Producția primului sezon a durat nu mai puțin de 10 ani, în timp ce primul episod a fost lansat în premieră simultan atât pe Netflix, cât și pe Youtube.

 

Time: The Kalief Browder Story | 1 martie 2017

Kalief Browder a fost un tânăr de culoare ce a petrecut nu mai puțin de trei ani în diferite închisoari americane fără proces și fără a fi condamnat oficial pentru nicio infracțiune. Kalief a fost acuzat de furtul unui rucsac, însă familia sa nu a putut plăti cauțiunea stabilită la 900 de dolari. Miniseria de șase episoade a fost produsă de Jay-Z și Harvey Weinstein.

 

Evil Genius | 11 mai 2018

Evil Genius sau „The True Story of America’s Most Diabolical Bank Heist” spune povestea uciderii lui Brian Wells, petrecută în 2003. Brian a fost un livrator de pizza implicat într-una dintre cele mai cunoscute spargeri din Statele Unite. Anchetatorii n-au reușit niciodată să afle dacă Brian Wells a fost implicat direct în planificarea jafului sau dacă era conștient de faptul că efectiv avea o bombă agățată de gât în ceea ce a fost numit ulterior „cazul bombei cu guler”.

 

I Am a Killer | 3 august 2018

Seria de zece episoade prezintă cazurile mai multor deținuți condamnați la moarte. Cel mai interesant aspect aici e dat de faptul că Netflix s-a folosit de oportunitatea asta pentru a le da șansa persoanelor în cauză să-și spună pentru ultima oară povestea, din propria perspectivă. Sezonul 2 va apărea pe Netflix pe 31 ianuarie 2020.

 

ReMastered | 12 octomrbrie 2018

Seria ReMastered a debutat pe Netflix în 2018, iar de atunci a strâns nu mai puțin de 8 filme diferite, ultimul având premiera în mai 2019. Vei descoperi aici o serie de cazuri care au schimbat definitiv lumea muzicii, precum tentativa de asasinare a lui Bob Marley sau masacrul Miami Showband, în care membrii trupei de cabaret cu același nume au fost atacați și uciși în 1975.

 

The Innocent Man | 14 decembrie 2018

The Innocent Man e bazat pe cartea cu același nume publicată în 2006 de John Grisham. Seria de șase episoade urmărește povestea a două crime petrecute în Oklahoma între 1982 și 1984. Tot cazul e bazat pe presupusa falsă mărturie a lui Ron Williamson, un jucător de baseball condamnat pe nedrept la moarte pentru uciderea Debrei Sue Carter.

 

Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes | 24 ianuarie 2019

Documentarul dedicat lui Ted Bundy este probabil cel mai cunoscut și cel mai discutat din seria asta. Reacțiile publicului la adresa farmecului protgonistului au dus inclusiv la emiterea unui comunicat din partea Netflix care îndeamnă la calm și la conștientizarea faptului că Ted Bundy a fost, totuși, unul dintre cei mai mari criminali din istoria Statelor Unite.

 

Exhibit A | 28 iunie 2019

Documentarul în patru părți oferă o perspectivă ușor diferită asupra anchetelor și modului în care se culeg dovezi pentru condamnarea persoanelor acuzate de crimă. Partea interesantă e că seria asta îți arată cum tehnologiile moderne precum analizele ADN sau filmările camerelor de supraveghere pot fi interpretate total greșit sau pot fi manipulate pentru a condamna oameni nevinovați.

 

Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez | 17 ianuarie 2020

Cel mai recent documentar lansat de Netflix spune povestea superstarului american Aaron Hernandez, un fotbalist care a ajuns de la a juca un meci în Superbowl, cel mai important eveniment sportiv din Statele Unite, la a fi acuzat de mai multe crime în dosare diferite.

Povestea în trei părți prezintă nu doar desfășurarea procesului lui Aaron, dar și modul în care a fost posibil ca un criminal să performeze un an întreg la cel mai înalt nivel fără ca nimeni să aibă habar.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.