Malaezu.ro

Bătălia cu tine însuţi se dă la Clocked

Vorbesc, aşa cum v-am obişnuit, de un (alt) escape room la care am participat de curând. Clocked aduce în atenţia amatorilor de evadări o cameră cu o tematică dar şi o poveste aparte, un mix interesant de vechi şi nou, de clasic şi modern, o combinaţie (aş cuteza să spun) perfectă între un joc de echipă bine pus la punct şi o agilitate intelectuală necesară. Începe un război psihologic greu de anticipat şi o confruntare cu proprii demoni ce stau în calea succesului personal; o bătălie cu alter-egoul tău, pe care vei fi nevoit să o câştigi dacă vrei să părăseşti cu bine camera de joc.

Era vara lui ’72, atunci când în Reikjavik se disputa meciul pentru titlul mondial de şah între americanul Bobby Fischer şi sovieticul Boris Spassky. Paradoxal, atât de liniştitul joc de şah ajunge un episod al celebrului Război Rece. După o dominaţie neîntreruptă de 24 de ani, Imperiul Sovietic este în pericol să-şi piardă superioritatea intelectuală asupra capitalismului reprezentat de Statele Unite. Întreaga lume urmăreşte cu pasiune desfăşurarea plină de neprevăzut a partidelor. Buletinele posturilor americane de ştiri încep cu relatări despre meciul lui Bobby Fischer si eclipsează până şi celebra Afacere Watergate care tocmai fusese dezvăluită.

La Clocked găsim o cameră fascinantă intitulată Alter Ego. Bătălia psihologică dintre tine şi egoul tău este mai apăsătoare ca oricând. Tematica jocului de şah aduce o prospeţime jocului de escape room ce a ocolit până în prezent o astfel de abordare. Deşi cunoştinţele de şah nu sunt necesare pe parcursul celor 60 de minute de joc, mutările pe care le vei face şi puzzle-urile pe care le vei rezolva te vor aduce (dacă ai noroc) până în punctul în care să îi dai mat oponentului tău.

Decorul camerei îmbină, aşa cum spuneam, o tematică ce aduce un iz clasic cu elemente vizuale moderne. Detaliile se menţin în sfera universului unui joc de şah şi nu se abat de la regulile tablei de joc. Povestea urmăreşte atent două confruntări: aceea dintre Fischer şi Spassky, dar şi pe cea dintre cele două personalităţi ale jucătorilor, care se pot dovedi chiar mai competitive decât sportivii înşişi.

Dacă aruncaţi o privire pe site-ul Clocked.ro puteţi găsi cam toate informaţiile de care aveţi nevoie cu privire la activitatea ce se desfăşoară acolo. Puteţi vedea toate ofertele şi preţurile existente, iar mai apoi vă puteţi face şi o rezervare. Nivelul de dificultate al camerei este unul ridicat, însă la fel este şi cel de distracţie şi confort în timpului jocului. Dacă sunteţi curioşi să aflaţi cum se termină meciul de şah, ştiţi ce aveţi de făcut! Cu puţin ajutor, am reuşit să câştig partida contra acestui escape room, alături de Emil, Iulia, Andrei, Raluca şi Sofia.

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.