Malaezu.ro

Am văzut Bloodshot, un comicbook movie cu Vin Diesel

Bloodshot e genul ăla de film definitoriu genului, un action movie clasic, cu multe bătăi și efecte speciale și cu o poveste compusă din bucăți pe care le-ai mai întâlnit prin alte filme. Dar puse împreună toate astea, plus un material sursă chiar bun, oferă un rezultat final care e mai mult decât ok.

Departe de mine gândul de a-l lăuda excesiv, dar e un film ok, e făcut bine, iar dacă treci cu vederea faptul că Vin Diesel efectiv nu știe să joace, nu-i vina lui, așa e el în toate filmele, de vină sunt ăia care-l tot cheamă, atunci filmul chiar s-ar putea să-ți placă.

Bloodshot e o serie de benzi desenate publicată de Valiant Comics prin anii ’90. Sunt patru volume apărute de-atunci, cel mai recent aflându-se în plină desfășurare și debutând în septembrie 2019. Evident că odată cu apariția filmului s-au gândit oamenii că-i o idee bună să revitalizeze și benzile desenate. Altfel Valiant Comics nu-i chiar cel mai cunoscut brand pe piața asta și e departe de ce reprezintă Marvel, DC Comics și chiar Dark Horse.

Revenind la film, Vin Diesel e un tip pe nume Ray Garrison, ex-militar, actualmente mort și adus la viață de ceva instituție guvernamentală malefică pentru a deveni propriul lor mercenar. Are naniți în loc de sânge, fapt care-i permite să se regenereze rapid (cam ca Wolverine), dar pe lângă asta are și alte trăsături îmbunătățite, ca orice super-soldat care se respectă.

Partea mișto la Bloodshot e că, deși ai tinde să crezi c-ai văzut tot filmul încă din trailer, tot reușește să vină cu niște surprize. Care nu-s chiar surprize dacă ai citit benzile desenate, dar o să presupun că n-ai făcut-o, deci merge. Repet, povestea nu-i nouă, Bloodshot e un fel de John Wick în corp de Terminator, dar toate piesele astea puse împreună aparent funcționează.

Pe lângă Vin Diesel din distribuție mai fac parte Guy Pearce, Sam Heughan și Eiza González, care contrar tuturor aparențelor nu e Megan Fox, dar arată ca și cum Megan Fox și Olivia Munn au decis să aibă un copil împreună. Regia e semnată de un tip pe nume Dave Wilson, aflat la debut, dar altfel filmul e produs de Neal H. Moritz, omul responsabil de seria Fast & Furious și probabil singurul care reușește să lucreze cu Vin Diesel.

Per total cele 110 minute de Bloodshot își merită banii, cu condiția să le tratezi lejer și fără prea mari așteptări. Vestea bună e că nu e un dezastru, așa cum mă așteptam să fie. Probabil că dacă era film Marvel era catalogat drept succes, dar altfel o să se zbată în mediocritate.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.