Malaezu.ro

Cam ăsta este „Avengers: Age of Ultron”

Știu, știu că e isterie cu cel mai recent film Marvel, știu că toată lumea abia așteaptă să vadă aglomerația de super-eroi cum se luptă cu aglomerația de roboți-extratereștri pe marele ecran. Cu toții vreți să-i auziți cât mai curând replicile aromate ale lui Tony Stark, să vă bucurați de mișcările senzuale de luptă ale Natashei Romanoff și să vedeți ce mai distruge Hulk în filmul ăsta. Am văzut aseară Avengers: Age of Ultron, și vă pot spune că e un film chiar bun. Bine, pentru că nu mă pot abține, o să vă spun mai mult de-atât în cele ce urmează.

Faza a doua a Universului Cinematografic Marvel se apropie cu pași repezi către final. Iar asta înseamnă o trecere interesantă de la prezentarea și conturarea unei povești bine definite la începutul unui conflict propriu-zis. Dacă în prima fază principalii Răzbunători, Iron Man, Captain America ori Thor și-au făcut cunoscute poveștile și au contribuit la conceptul de Avengers, în faza a doua legăturile și intersectările super-eroilor Marvel au fost cu mult mai complexe.

Odată cu sfârșitul acestei ere și începutul fazei finale, construirea Războiului Civil aduce în prim-plan un Univers Marvel ceva mai sumbru; sau așa ar trebui, și așa se arăta în urma lansării la apă a noului serial Netflix, Daredevil. Dar revenind la Avengers: Age of Ultron, trebuie spus că filmul nu diferă cu mult, vorbind strict de maniera de realizare, față de predecesorul său. Asta nu îl face un film slab, ci din contră, însă cei care au văzut prima parte din Avengers vor ști să se aștepte la 140 de minute de conflicte, bătăi și războaie.

Tony Stark (Robert Downey Jr.), Steve Rogers (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth), Natasha Romanoff (Scarlett Johansson), Bruce Banner (Mark Ruffalo) și Clint Barton (Jeremy Renner) își pun din nou costumele de Răzbunători pentru a recupera din mâinile HYDRA sceptrul lăsat pe Pământ de Loki. În calea lor se vor interpune frații Pietro și Wanda Maximoff (Aaron-Taylor Johnson și Elizabeth Olsen), doi perfecționiști posesori de puteri supra-naturale.

Când sceptrul ajunge în mâinile lui Tony, acesta își folosește intelectul (și, de notat, intelectul lui Banner) pentru a crea programul Ultron, menit să protejeze lumea atunci când Răzbunătorii se vor retrage. Evident, însă, că lucrurile nu merg conform cu planul stabilit, iar Ultron (James Spader) capătă o conștiință proprie și o puternică dorință de a-i distruge pe cei mai mari super-eroi ai lumii.

Și de-aici (re)începe bătălia dintre bine și rău, evidențiind un rău ce încearcă dezbinarea Răzbunătorilor și obținerea păcii mondiale prin distrugerea întregii planete. Personajul Vision (portretizat de Paul Bettany) își face debutul pe marele ecran, iar alături de el ne bucurăm și de apariția altor eroi Marvel precum War Machine (Don Cheadle), The Falcon (Anthony Mackie) și, desigur, revenirea lui Nick Fury (Samuel L. Jackson).

De urmărit povestea dintre Banner și Văduva Neagră, conflictul final dintre Ultron și Vision, dar, în mod special, evoluția relației lui Iron Man cu Captain America, ce are să nască în 2016 Războiul Civil amintit mai sus. În rest, (foarte, foarte) multă acțiune, un villain la fel de simpatic precum Loki în prima parte, însă dacă e să mă întrebați pe mine, nu o suficientă exploatare a poveștii propriu-zise.

Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron este, în mod cert, o reușită. Acum așteptăm Ant-Man pentru a putea pune punct fazei a doua, și vedem ce urmează din 2016. Filmul este adus în România de Forum Film începând cu 24 aprilie.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.