Malaezu.ro

România este în finala Campionatului Mondial de Escape Room

Probabil că prima știre ar fi aceea a existenței unui Campionat Mondial de Escape Room; da, există! Finala sa urmează să aibă loc pe 25 martie la Budapesta, iar România va fi reprezentată de echipa La Famiglia, care a reușit să câștige finala națională.

Practic vorbim de prima ediție a unui astfel de Campionat Mondial în care campionii naționali din 22 de țări se vor lupta pentru trofeu în cadrul unei competiții denumite „Mission: Unlock Enoch World Finals”. Cele 22 de echipe calificate sunt formate din câte 4 persoane fiecare și fac parte dintre cei peste 9.000 de jucători care au descifrat provocările din cele 75 de evenimente de calificare.

Echipa La Famiglia, formată din Ana-Maria Petrescu, Alexandru Iordache, Alina Iancu și Dan Iancu, a reușit să câștige finala națională în numai 13 minute și 22 de secunde. Și mai mișto e că de peste un an sunt nelipsiți din escape roomurile bucureștene, deținând chiar și niște recorduri în unele dintre ele.

“Ne așteptăm ca toți concurenții să vină foarte bine pregătiți la finala mondială, însă noi ne bazăm pe experiența și abilitățile fiecărui membru din echipă. Comunicăm foarte ușor și fiecare își aduce aportul, știindu-ne care ne sunt punctele tari și cele slabe. Sperăm să demonstrăm că românii sunt cei mai buni mind gamers”

Mie-mi place super mult ce zic oamenii ăștia și cum își gândesc strategiile în funcție de plusurile și minusurile pe care le au; că doar nimeni nu-i perfect. E o chestie pe care am încercat și eu să o implementez în fiecare cameră în care am fost; uneori mi-a reușit, alteori nu chiar.

Trebuie să mai știi că formatul Mission Unlock Enoch a fost inventat la Massachusetts Institute of Technology (posibil să fi auzit de ei sub acronimul MIT) și are la bază povestea din filmul Mind Gamers, produs în 2015. Este un eveniment interactiv și unic, împărțit în trei etape, pe parcursul cărora jucătorii rezolvă provocări contracronometru. Provocarea inițială pornește de la demonstrarea aptitudinilor online, continuă cu evenimentele locale de calificare și se încheie cu finala asta mondială ce constă într-un escape room în Budapesta.

Mission: Unlock Enoch World Finals poate fi urmărit live pe Red Bull TV sâmbătă, 25 martie 2017, la ora 9 pm. 

Sugerez să ne uităm și să le facem galerie de-acasă românilor care vor să devină campioni mondiali la escape room. Lucru care, oricât de ghiduș ar părea, nu-i chiar de ici, de colo; v-o zice cineva cu o ușoară experiență în spate.

Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.