Malaezu.ro

Câteva adevăruri despre gemenii Kray

Aseară am urmărit filmul Legend: Gangsteri de legendă, în care Tom Hardy face un dublu rol inedit. Băiatul ăsta a avut parte de cele mai complexe și diferite roluri pe care le-ar putea primi un actor de vârsta lui. A fost Bane, inamicul lui Batman în filmul The Dark Knight Rises, e protagonistul noului film Mad Max, a împrumutat de asemenea și accentul rusesc în Child 44, iar acum este în același timp un gangster temut, dar șarmant, cât și fratele său, un homosexual cu probleme psihice severe.

Foarte pe scurt, frații Ron și Reg Kray au fost printre cei mai cunoscuți și influenți gangsteri englezi în anii ’60, afacerile lor aducând împreună scena politică locală, celebrități dar și infractori, punându-i pe toți în aceeași oală și învățându-i să lucreze unul pentru celălalt. O idee de afacere chiar faină, aș adăuga.

În timp ce Reggie încearcă să-și vadă de viață în paralel cu cariera sa de gangster, fratele său Ron se confruntă cu nebunia cronică ce pune stăpânire pe trupul și pe caracterul său. Relația dintre cei doi gemeni este una deosebit de puternică, iar Reg face orice este nevoie pentru a-și proteja fratele de cruzimea unei lumi ce nu poate accepta personalitatea sa.

Așa cum am mai spus, Ronnie Kray a fost homosexual. Ceea ce nu prezintă filmul lui Brian Helgeland este că și fratele său, Reg era gay de asemenea. Cel puțin asta spune fostul lor asociat, Freddie Foreman pentru Daily Mail. Deși Ron și-a recunoscut orientarea sexuală încă din tinerețe, Reg a preferat s-o țină secret și a ales să se însoare cu Frances (Emily Browning) pentru a ascunde adevărul.

Un alt adevăr cu privire la cei doi frați este acela că Reggie era cel mai violent. Deși în filmul Legend maladia de care suferea Ronnie îi oferă acestuia trăsături violente și o pasiune amintită deseori pe parcursul celor două ore despre ce înseamnă să fii un adevărat gangster, realitatea îl prezenta pe acesta mult mai blând decât fratele său. Același Foreman spune că, pentru a-și apăra fratele, Reg a ucis la un moment dat un bărbat în fața soției și copilului său.

Într-un articol din The Guardian este prezentată și o altă latură a gemenilor Kray, conform căreia aceștia nu erau neapărat niște gangsteri temuți, ci mai degrabă iubitori ai ideii de faimă și celebritate. De asemenea, un aspect ce nu este prezentat în film e acela că a existat și un al treilea frate Kray: Charlie Kray era și el un membru al clanului, însă unul mult mai retras. În ’97 Charlie a fost închis timp de 12 ani pentru trafic de cocaină.

Cu toate astea, crimele înfăptuite de gemeni în film sunt cât se poate de reale, la fel cum este și legătura puternică existentă între Reg și Ron. Orientarea sexuală a lui Ronnie a fost reală, la fel și faptul că acesta a fost diagnosticat drept nebun în tinerețe. Clubul de noapte pe care îl dețineau i-a adus aproape de multe celebrități ale acelor vremuri, printre care Frank Sinatra și Judy Garland. La fel cum e prezentat și în film, Reggie Kray a avut un început de carieră în box, însă nu a reușit să devină profesionist datorită activităților sale criminale.

Filmul Legend își găsește loc pe marele ecran începând de vineri, 16 octombrie, în România fiind distribuit de Freeman Entertainment.

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

2 Comments

  1. Diana

    16 octombrie 2015 - 3:23 pm
    Răspunde

    Filmul meu preferat de saptamana asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.