Malaezu.ro

Care e povestea comentariului cu cele mai multe voturi negative din istoria Reddit

EA Games se pregătește să lanseze Battlefront II, cel mai recent joc al seriei Star Wars și unul dintre cele mai așteptate ale acestui an. Jocul urmează să fie disponibil începând cu data de 17 noiembrie, însă ceea ce s-a întâmplat pe internet în ultimele zile a generat o campanie de promovare în jurul său cum nu s-ar fi așteptat cineva vreodată.

Povestea pe scurt a pornit de la un utilizator al rețelei sociale Reddit care și-a exprimat nemulțumirea față de modul în care poți debloca personaje consacrate ale universului Star Wars în joc. Exemplul oferit a fost cel al lui Darth Vader, care ar costa 60.000 de credite și care ar necesita aproximativ 40 de ore de joc continuu pentru a putea fi obținut, conform estimărilor jucătorilor; nici măcar investirea unor sume de bani în joc nu poate înlocui în mod direct obținerea creditelor necesare, asta așa, ca să fie spulberat orice dubiu că misiunea gamerilor ar fi una ușoară.

Ce s-a întâmplat mai departe e demn de a fi studiat prin facultățile de profil și pe la conferințele care vorbesc de strategii în social media. Cei de la EA au intervenit personal pe threadul Reddit în care avea loc discuția și unde fanii se plângeau de aspectele negative ale noului Battlefront II și au oferit un comentariu demn de un comunicat de presă aruncat în grabă în căsuța poștală a unui redactor plictisit de la o publicație din anii ’80.

Dacă vrei să-l citești pe tot și să vezi și discuțiile generate în jurul lui o poți face accesând acest link, însă eu am să-ți las aici doar prima frază a mesajului: „The intent is to provide players with a sense of pride and accomplishment for unlocking different heroes.” Și de-aici a început haosul. Practic cei de la EA au spus că tot costul ăla ridicat al personajelor Star Wars are ca scop ridicarea mândriei și autosatisfacției utilizatorilor atunci când le vor debloca. Iar comentariul a primit 677 de mii de voturi negative doar până la ora la care scriu eu articolul ăsta.

Ca să înțelegi nivelul de trolling la care s-a ajuns, uite și un comentariu venit din partea unui utilizator de Reddit: „I wonder if Burger King wants to sell me a sense of pride and accomplishment by making me work 10 hours for my fucking fries.” Și ăsta a depășit 73 de mii de voturi; pozitive, de data asta. Comentariul celor de la EA a acumulat cele mai multe voturi negative din istoria platformei, cam de vreo 60 de ori mai multe decât precedentul deținător al acestui titlu.

Dacă vrei să citești un rezumat mai atent al poveștii o poți face aici. Iar dacă vrei să înțelegi mai bine cum să faci social media și de ce nu e ok să lași un comentariu de tip PR pe o platformă gen Reddit să știi că noi la Kooperativa 2.0 te putem ajuta cu o strategie în direcția asta. Dacă vrei să discutăm aplicat ne poți da un mail pe office@kooperativa.ro.

Tagged in:, , ,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.