Malaezu.ro

Ce trebuie să știi despre The Defenders pentru a-l putea urmări fără griji în weekenedul acesta

Cei de la Netflix au început numărătoarea inversă până în momentul în care The Defenders, unul dintre cele mai așteptate seriale ale sfârșitului verii urmează să lovească puternic în casele tuturor fanilor Marvel (și nu numai). Cele doar opt episoade ale serialului vor fi disponibile începând de vineri, 18 august, însă nu vor fi un binging ușor pentru cei care nu sunt deja familiarizați cu universul creat în parteneriat de Marvel și Netflix.

Practic The Defenders încheie prima fază a Universului Marvel/Netflix exact cum primul Avengers încheia faza de debut a MCU. Structura e cam aceeași: sunt patru protagoniști ce s-au bucurat fiecare de câte o serie proprie, iar acum se întâlnesc pentru a se lupta cot la cot. În ordine cronologică, cele nu mai puțin de cinci sezoane pe care-ar trebui să le vezi înainte de The Defenders sunt Daredevil (sezoanele 1 și 2), Jessica Jones, Luke Cage și cel mai recent Iron Fist.

Dacă însă n-ai apucat să le vezi, ai văzut doar o parte din ele sau pur și simplu vrei să-ți aduci aminte unde a rămas fiecare personaj te invit să citești mai departe articolul ăsta care, atenție, conține spoilere destul de importante; dar bănuiesc că nu-ți e teamă de spoilere dacă oricum ai de când să vezi serialul.

Cine e Daredevil și ce s-a întâmplat cu el?

Daredevil e primul erou Marvel/Netflix, un fel de Iron Man al MCU. Numele lui e Matt Murdock și e un avocat orb care a învățat să-și maximizeze celelalte simțuri pentru a deveni un adevărat luptător. În primul sezon l-a avut ca antagonist pe Wilson Fisk, un magnat din Hell’s Kitchen, în timp ce în sezonul al doilea a dat peste alte două personaje celebre: Punisher și Elektra.

Tot în sezonul doi e introdusă și organizația numită „Mâna”, care pare a fi acel rău absolut ce-i va uni pe toți eroii. I se acordă mai multă atenție lui Stick, mentorul lui Daredevil și cel care va juca un rol destul de important în The Defenders. Finalul îl găsește pe Matt Murdock certat cu cel mai bun prieten al său, Foggy Nelson, iar pe Elektra o găsește moartă; însă ea învie, că ai văzut-o deja în trailere.

Cine e Jessica Jones și ce s-a întâmplat cu ea?

Jessica Jones e al doilea nume apărut în universul ăsta; e o fostă eroină ce se bucură de o forță fizică ieșită din comun, dar care s-a retras și lucrează acum ca detectiv particular la propriul ei cabinet, Alias. Jessica e atrasă de alcool și are un stil de-a fi super băiețos. Pe lângă faptul c-a avut o aventură cu Luke Cage până acum n-au existat alte elemente care să lege serialul ei de restul producțiilor Marvel/Netflix.

Antagonistul ei a fost Killgrave, un tip care putea influența acțiunile celor din jur printr-o simplă comandă vocală și care, după ce a cam torturat-o pe Jessica undeva în vremea în care ea era încă un erou, acum s-a întors în peisaj. Serialul e destul de dramatic și exploatează traumele pe care protagonista le-a avut în urma „relației” cu Killgrave, însă se termină cu bine atunci când ea îl omoară și-și vede liniștită de viață mai departe.

Cine e Luke Cage și ce s-a întâmplat cu el?

Luke Cage e singurul erou care înainte să se bucure de propria serie debutează în serialul altcuiva: Jessica Jones, după cum ziceam. Pe vremea când era arestat Luke a servit drept cobai pentru un experiment care i-a făcut pielea indestructibilă, iar acum e imun la gloanțe sau alte chestii care pe tine te-ar putea răni. Trăiește în Harlem, un cartier de negri din New York și învață să-și folosească abilitățile pentru a-i proteja pe cei săraci de personaje precum Cottonmouth sau Diamondback.

Întreg serialul e dedicat luptei eroului cu sistemul corupt și stricat din cartier, precum și poveștii sale de viață, familiei și evenimentelor care l-au marcat în trecut. Finalul îl găsește pe Luke Cage arestat din nou, deci practic va porni acțiunea din The Defenders din spatele gratiilor.

Cine e Iron Fist și ce s-a întâmplat cu el?

Iron Fist e Danny Rand, un tip destul de naiv în aparență care se întoarce acasă după niște ani petrecuți pe muntele K’un-Lun unde a învățat să fie un maestru al artelor marțiale. Deși era moștenitorul unui imperiu al afacerilor descoperă că toată lumea-l crede mort și fostul partener al tatălui său a devenit stăpân peste întreaga firmă. Iron Fist reunește mai multe personaje descoperite pe parcursul celorlalte seriale Marvel/Netflix și readuce în prim plan „Mâna”; știi că-ți ziceam de ea când povesteam despre Daredevil?

În final Danny decide să se întoarcă înapoi la K’un-Lun și să-și termine antrenamentul pentru a deveni un Pumn de Oțel pentru că realizează că n-a fost ok când a fugit de acolo prima oară, însă îi găsește pe paznicii de la intrare morți și templul dispărut ca prin magie, semn că urmează să se întâmple niște chestii nasoale. De fapt serialul servește drept un prolog pentru ceea ce urmează să vedem în The Defenders, ne oferă indicii despre cum s-ar putea interconecta personajele și încearcă să creeze antagonistul ăla suprem.

Cam asta ar fi povestea până acum; The Defenders va rămâne un serial „de cartier” ce-și va păstra acțiunea în New York, spre deosebire de alte producții din MCU care se axau pe salvarea întregii planete. Universul Marvel/Netflix continuă și cu faza a doua, ce va debuta cu The Punisher și va avea câte-un nou sezon dedicat fiecăruia dintre cei patru protagoniști din The Defenders.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.