Malaezu.ro

Jocul ăsta te lasă să-ți creezi propria poveste în universul Game of Thrones

Dacă tot au fost niște zile libere săptămâna asta am profitat pentru a-mi extinde zona de confort și a mai căpăta niște experiență în a sta efectiv degeaba. În acest sens am găsit jocul ăsta care are deja aproape trei ani de la lansare, Game of Thrones: A Telltale Game Series și care are la bază o poveste ce evoluează în funcție de deciziile luate de tine.

Despre ce e vorba: acțiunea jocului începe exact în momentul în are are loc Nunta Roșie și Casa Stark alături de armata ei e masacrată de o alianță între Casele Frey, Bolton și Lannister. Special pentru jocul celor de la Telltale a fost gândită o nouă Casă numită Forrester, care servește sub comanda familiei Stark, însă care e de asemenea prinsă la mijloc în ambuscadă.

Odată ce liderul Casei e ucis și Ramsey Bolton pune stăpânire pe ținuturile Casei Stark e rândul fraților Forrester să apară în peisaj și să încerce să-și salveze familia. Pe parcursul jocului vei intra în pielea a nu mai puțin de cinci personaje, fiecare cu propria poveste desfășurată în diverse locuri din universul Game of Thrones precum King’s Landing, Merreen sau The Wall.

Cum funcționează: așa cum ziceam, fiecare protagonist are propria poveste și interacționează cu alte personaje prezente în serial. Spre exemplu la King’s Landing vei juca rolul unei servitoare a lui Margaery Tyrell în perioada în care aceasta se pregătea să se mărite cu Joffrey. Astfel vei fi nevoit să te intersectezi cu Cersei sau Tyrion și să ai grijă să nu superi pe nimeni; deși asta va fi destul de greu de evitat.

Jocul este o poveste în care tu dictezi direcția evenimentelor în funcție de replicile pe care le oferi sau acțiunile pe care le faci. Vei avea de ales de fiecare dată între mai multe opțiuni și va trebui să gândești foarte atent care-s consecințele fiecărei decizii luate; chiar dacă la început o să ți se pară ușor și te vei gândi că există un răspuns corect evident, pe parcurs vei fi pus în fața unor decizii imposibile și-ți vei da seama că și acel lucru despre care tu credeai că-i corect are repercusiuni grave.

Eu, de exemplu, am reușit în doar câteva ore de joc s-o enervez rău pe Cersei, să fiu în pragul unui război cu Ramsey Bolton, să mă împrietenesc cu Jon Snow și să fac o alianță cu Tyrion. Problema e că dac-ai văzut Game of Thrones atunci știi că Tyrion sfârșește arestat după nunta lui Joffrey, deci se va alege praful de alianța cu el, dar hei, măcar am încercat.

Game of Thrones: A Telltale Game Series e disponibil atât pentru Windows, cât și pentru Mac și are de asemenea și variantă de mobil pentru Android și iOS. Are șase episoade destul de cuprinzătoare, iar pe primul îl poți descărca gratis de aici.

Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.