Malaezu.ro

Tot ce trebuie să știi despre Disney+, cel mai nou serviciu de streaming din piață

Dacă ai lipsit de pe internet în ultimele zile atunci simt că-i de datoria mea să te anunț că s-a discutat super mult despre Disney+ și despre toate anunțurile făcute de Disney pe tema asta. Dacă ai stat pe internet atunci probabil c-ai văzut și tu măcar o știre în acest sens, dacă nu chiar o avalanșă de știri aruncate haotic la tine în feed.

Motiv pentru care mi-am permis să strâng într-un singur loc toate informațiile de care ai nevoie pentru a fi pregătit să întâmpini noul serviciu de streaming disponibil pe piață; atunci când va fi cazul.

 

Când se va lansa Disney+? 

Cred că asta e principala întrebare pe care o avea toată lumea. Acum avem și un răspuns clar: platforma va fi activă în Statele Unite începând cu 12 noiembrie 2019. Vestea bună e că Disney a anunțat deja planurile de extindere globală (spre deosebire de Amazon Prime sau de DC Universe, despre care nu se știe când vor ajunge și în România), iar Disney+ e așteptat pe la noi undeva la finalul lui 2020.

 

Cât va costa abonamentul la Disney+? 

Spre deosebire de Netflix Disney nu a anunțat mai multe tipuri de abonamente de unde poți alege, ci unul singur care va costa fie $7 pe lună, fie $70 pe an. Prețurile sunt aproape la jumătate comparativ cu ce oferă competiția, însă așa cum ziceam mai sus, sunt valabile momentan doar pentru America de Nord. Mă îndoiesc, totuși, să există tarife diferite în România la momentul lansării. 

 

Cum va arăta portofoliul Disney+?

Disney a anunțat că și-a propus ca la finalul primului an de la lansare să strângă în platformă 7.500 de episoade de seriale, 25 de seriale originale, 10 filme originale și alte 500 de titluri de filme. Vor avea conținut clasic Disney, Marvel, Star Wars, Pixar, Fox (au anunțat că bagă toată seria The Simpsons), dar și producțiile celor de la Hulu și ESPN+.

 

Ce seriale noi va produce Disney+?

Cred că asta e partea cea mai interesantă, pentru că zvonurile în zona asta au fost super multe, iar Marvel a promis să extindă universul său cinematografic în zona de seriale la un nivel nemaiîntâlnit și cu bugete de 100 de milioane de dolari fiecare.

  • The Mandalorian – serial din universul Star Wars cu Pedro Pascal protagonist; va fi disponibil odată cu momentul lansării platformei.
  • Untitled Cassian Andor Series – Diego Luna își reia rolul din Rogue One într-un nou serial Star Wars ce nu are un titlu confirmat momentan.
  • Star Wars: The Clone Wars – cea mai cunoscută serie animată a francizei continuă pe Dinsey+ cu noi episoade.
  • The Falcon and The Winter Soldier – primul serial Marvel produs pentru Disney+ îi are ca protagoniști pe Anthony Mackie și pe Sebastian Stan.
  • Loki – Tom Hiddleston va fi protagonistul seriei dedicată fratelui lui Thor.
  • WandaVision – Elizabeth Olsen și Paul Bettany își reiau și ei rolurile din filmele Marvel pentru un serial propriu.
  • Untitled Hawkeye Series – Ultimul dar nu cel din urmă star Marvel care ajunge pe Disney+ cu un serial dedicat este Jeremy Renner.
  • Marvel’s What If…? – O serie animată bazată pe benzile desenate cu același nume, despre un univers în care soarta personajelor este stabilită diferit. Primul episod va arăta ce s-ar întâmpla dacă în locul lui Steve Rogers ar fi fost expusă la serul pentru super-soldați Peggy Carter.
  • Marvel’s Hero Project – este producția despre care se știu cel mai puține lucruri; descrierea sa oficială spune că serialul va fi despre „un grup de tineri eroi care și-au dedicat viața pentru a-i ajuta pe cei din jur.”
  • High School Musical: The Musical: The Series – serialul va prezenta o nouă generație de liceeni, continuând astfel povestea filmelor inițiale. 

 

Ce filme noi va produce Disney+?

Și aici e o discuție interesantă, pentru că momentan nu se știe dacă filmele Disney vor mai intra și în cinematografe sau se vor lansa exclusiv pe platformă (după modelul Netflix). Cert e că Disney a anunțat deja prima adaptare făcută special pentru serviciul de streaming: Doamna și Vagabondul. Alte titluri anunțate de ei sunt Noelle (o comedie de Crăciun cu Bill Hader și Anna Kendrick), The Phineas and Ferb Movie, Stargirl, Timmy Failure și Togo.

 

Ce alte producții vei putea vedea pe Disney+?

Primul film produs de Disney care va fi disponibil exclusiv pe Disney+ după ieșirea sa din cinematografe va fi Captain Marvel. Aceeași soartă o vor avea și Avengers: Endgame, Star Wars: The Rise of Skywalker, Aladdin, The Lion King, Dumbo, Maleficent 2, Frozen 2 sau Toy Story 4. Totodată vei putea găsi în platformă toate filmele Star Wars, Iron Man, Thor: The Dark World, Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl și multe alte producții Disney.

Multe producții Disney și-au vândut în trecut drepturile de difuzare către alte platforme de streaming precum Netflix, HBO GO sau Amazon Prime, motiv pentru care nu se vor găsi pe Disney+ în primă fază. Cel mai probabil, însă, cu timpul vor ajunge toate acolo deoarece reprezentanții companiei au spus că Disney+ va fi „casa tuturor producțiilor Disney.”

 

Foto: IndieWire

Tagged in:
Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.