Malaezu.ro

Dragă 2016…

Știu că toată lumea vrea câte ceva de la tine. Cu toții și-au exprimat, într-un fel sau altul, așteptările pe care le au de la tine. Știu că probabil te simți copleșit și te întrebi dacă poți, într-adevăr, să fii așa cum se așteaptă oamenii să fii. Pentru că mulți au spus c-au avut un 2015 reușit și se așteaptă ca tu să depășești acele standarde.

Dar, permite-mi să-ți spun, 2016: e greșit. Eu nu am așteptări de la tine și nu-mi doresc să fii nicicum. Știu c-o să-mi fi alături pentru următorul an, ba chiar voi aprecia la tine că vei sta cu o zi mai mult decât ultimii trei dinaintea ta. Și mi se pare corect, dacă vrem ca relația dintre noi să funcționeze, să nu ne impunem nimic unul altuia.

Știu de asemenea că mulți te amăgesc cu promisiuni. Mulți îți spun cum acum, c-ai venit în viața lor, se vor schimba, vor fi niște variante noi, mai bune ale lor. Nu, nu! N-am să-ți arunc vorbele astea în față, 2016, pentru că mai cred că un om nu trebuie să se schimbe de dragul altcuiva din viața lui. Un om se poate schimba cu adevărat doar dacă simte el că asta e ceea ce-și dorește. Și doar atunci schimbarea va fi înfăptuită până la capăt, fără a ajunge la finalul relației noastre, peste un an de-acum, promițându-i următorului an că ne vom schimba din nou.

Nu vreau să îmi oferi nimic și nu am să te împovărez cu dorințe copleșitoare. Sunt destul de mare încât să pot face tot ce depinde de mine pentru a-mi împlini dorințele în următorul an și nu mi se pare corect ca la finalul lui să arunc vina pe tine pentru nereușitele mele. Desigur, am să-ți fiu recunoscător dacă te vei dovedi a fi un an bun – indiferent ce înseamnă acest lucru pentru mine -, însă n-am să te judec în caz contrar.

Vreau să-ți mai spun ceva: 2016, nu ești primul an din viața mea. Nu cred să fii nici ultimul. Și, cu bune, cu rele, i-am apreciat pe toți cei ce-au venit înaintea ta. Fiecare a avut ceva special, fiecare mi-a oferit câte ceva, m-a învățat ceva, m-a ajutat să devin omul care sunt azi, pregătit pentru tine. Căci în fond, cred că asta înseamnă o relație reușită: să învățăm unul de la celălalt.

Îmi doresc s-avem parte de un an cât mai frumos împreună, să ne surprindem reciproc, să învățăm lucruri noi și să trăim clipe minunate împreună. Pentru că sunt sigur că atunci când momentul va sosi, îi voi spune același lucru lui 2017: anul ce-a trecut a fost un an deosebit, însă acum doar tu ești cel care contează pentru mine!

Ah, și să nu uit: am ilustrat articolul ăsta cu o poză cu Di Caprio tocmai în ideea că poate tu, 2016, te vei gândi la el atunci când băieții din Academie vor acorda Oscarurile.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

  1. Mort la datorie

    3 ianuarie 2016 - 9:49 pm
    Răspunde

    Frumos din partea ta să pui o vorbă bună pentru Leonardo! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.