Malaezu.ro

Cam așa arată viața lui Rocky Balboa la 40 de ani de la debutul în ring

Au trecut 40 de ani de când Rocky Balboa debuta în ringul cinematografic. În 1976 Sylvester Stallone intra pentru prima oară în pielea boxerului devenit legendă și avea parte de prima sa confruntare cu Apollo Creed. În 2016, la aproape jumătate de veac distanță, Rocky a părăsit stilul de viață care l-a consacrat (cam clișeic, nu?) după ce a pierdut mai mulți oameni dragi în lupta cu timpul.

Ceva mai jos pe hartă, în Mexic, un tânăr de culoare (Michael B. Jordan) caută să se realizeze într-un alt ring de box. Odată întors în Statele Unite, Adonis Johnson își dă demisia de la actualul loc de muncă și își anunță mama că are de gând să urmeze același drum cu al tatălui său: mult mai celebrul Apollo Creed, despre care aminteam anterior.

Adonis îl caută pe Rocky și îi propune să-l antreneze; bătrânul refuză. Adonis insistă, plusând cu familia sa și mizând pe trecutul comun împărtășit de Apollo și de Rocky. În cele din urmă, evident, acesta acceptă. Filmul Creed prezintă apoi inițierea tânărului pugilist de culoare, antrenamentele sale alături de fostul mare campion și relația pe care o dezvoltă cu Bianca (Tessa Thompson), vecina sa de bloc.

Povestea filmului e încadrată de două confruntări în ring: în prima dintre ele Adonis e nevoit să-și arate valoarea în fața unui adversar bineînțeles mai bun ca el, atrăgând astfel atenția lumii nu doar asupra talentului său, cât și asupra arborelui său genealogic. Cea de-a doua, care reprezintă de altfel și punctul culminant al producției, îi pune față în față pe Adonis (devenit acum un Creed Jr.) și pe campionul mondial Ricky Conlan ( Tony Bellew), aflat la ultimul meci din carieră.

Evenimentele petrecute între cele două meciuri sunt suficiente cât să facă dintr-un film de peste 130 de minute unul lipsit de momente moarte. Deși nu aduce nimic nou, trebuie spus că în egală măsură nici nu dezamăgește. Cel puțin pentru mine, a fost exact ceea ce m-am așteptat să fie și mi-a plăcut asta. Totuși, dac-ar fi să compar cu o altă experiență asemănătoare pe care am avut-o recent, filmul Southpaw mi s-a părut mult mai bun.

Am înțeles că s-ar anunța și o continuare a lui Creed, ceea ce n-ar fi neapărat o idee rea. Dacă e să mă întrebați pe mine, m-aș focusa mai mult pe noul protagonist în încercarea de relansare a seriei, decât să mă folosesc cât de mult pot de imaginea lui Stallone. Că Rocky a fost bun – foarte bun, la vremea lui -, dar Hollywood-ul trebuie să știe unde să se oprească. Și cu Rambo la fel, că-i vorba de același Stallone.

Filmul a apărut în cinematografe fix pe 1 ianuarie (d-aici și articolul meu târziu, căci am lăsat sărbătorile să treacă) distribuit de CineForum.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.